Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde: Hatay’da depremzedeler kura çekimiyle evlerine kavuştu!

Hatay'da düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli geçen yıl yaşanan depremin acısının hala taze olduğunu belirterek, 6 Şubat günü meydana gelen depremde hayatını kaybeden 53 binin üzerinde vatandaş için Allah'tan rahmet diledi. Ayrıca, depremde yaralanan 107 binin üzerindeki vatandaşa geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde: Hatay’da depremzedeler kura çekimiyle evlerine kavuştu!
Yayınlanma:

Erdoğan'ın konuşmasında depremin etkilediği 11 il, 124 ilçe, ve 7 bine yakın köy ve mahallede ağır yıkıma neden olduğunu vurguladı. Deprem sonucunda 14 milyon vatandaşın doğrudan etkilendiği bilgisi paylaşılan konuşmada, 39 bine yakın binanın yıkıldığı, 26 bininde arama-kurtarma faaliyeti gerçekleştirildiği ifade edildi. Ayrıca, 200 binden fazla ağır hasarlı binanın tespit edildiği belirtilerek, deprem bölgesine 1 milyon çadır gönderildiği, 215 binin üzerinde konteyner kurulduğu, 349 bin haneye kira yardımı yapıldığı, taşınma ve destek ödemelerinin gerçekleştirildiği aktarıldı.

Erdoğan, bu büyük felaketin aynı zamanda birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve milletin gücünün sınandığı bir dönem olduğunu ifade ederek, milletin bu acıyı birlik ve dayanışma içinde atlatmayı başardığını vurguladı. Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürerek, zor günlerin geride kaldığını belirten Cumhurbaşkanı, milletin bu tarihi sınavı başarıyla geçtiğini dile getirdi.

7 bin 125 konutun tesliminin yapılacağı toplantıda Defne Devlet Hastanesi'nden de bahseden Erdoğan, ay ay yeni konutları sahipleriyle buluşturacaklarını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.