Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü kapsamında konuştu: "Tütün endüstrisi kanuni boşluklardan faydalanarak..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Dünya Tütünsüz Günü kapsamında konuştu: "Tütün endüstrisi kanuni boşluklardan faydalanarak..."
Yayınlanma:

Erdoğan, program vesilesiyle katılımcılarla bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek konuşmasına başladı.

"Vahdettin Köşkü'nün bu güzel yerleşkesine hoş geldiniz. Dünyanın farklı coğrafyalarından siz evlatlarımızı ülkemizde, güzel İstanbul'umuzda misafir etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz," diyen Cumhurbaşkanı, etkinliklerin tütün zararlarına ilişkin farkındalığın artmasına katkı sağlamasını dilediğini belirtti.

Özellikle Tuğba isimli bir katılımcıya teşekkür eden Erdoğan, "Bu konuda verdiği mücadele için kendisine çok teşekkür ediyorum. Milyarlarca dolarlık hacmiyle sigara endüstrisinin, çocuklarımız başta olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerini hedef aldığını görüyoruz," şeklinde konuştu.

Erdoğan, tütün endüstrisinin yeni ürünlerle ve kanuni boşluklardan faydalanarak insanların hayatı pahasına kazancına kazanç eklediğini vurguladı. Konuşmasında tütün kullanımının neden olduğu ürkütücü rakamlara da dikkat çeken Cumhurbaşkanı, "Dünyada her gün yirmi bin kişi sigaradan kaynaklanan hastalıklar sebebiyle hayatını kaybediyor. Ülkemizde ise her yıl seksen beş bin insanımızı tütün canavarına kurban veriyoruz," dedi.

Türkiye'de sigara kullanımında bir miktar gerileme yaşandığını memnuniyetle gözlemlediklerini ifade eden Erdoğan, "Tavizsiz tavrımız neticesinde ülkemizde sigara kullanımında az da olsa bir gerileme yaşandığını memnuniyetle müşahede ediyoruz," şeklinde konuştu. Ancak, sigaranın tüm zararlarına rağmen tütün endüstrisinin büyümeye devam ettiğini ve her yıl 700 milyar dolar kazanç sağladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını bu farkındalık ve mücadele etkinliklerinin devam etmesi gerektiğini vurgulayarak tamamladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.