Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle İstanbul'da düzenlenen bir etkinlikte gençlerle bir araya geldi. Siyasette, bilimde, müzikte ve çalışma hayatında başarı elde etmiş gençlerin yanı sıra 2024 Paris Olimpiyatlarına katılacak milli sporcularla buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle bir araya geldi
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan Milli Mücadele'nin gençlerin omuzlarında yükseldiğini vurguladı. Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs'ta kıvılcımını yaktığı istiklal meşalesi, gençlerin omuzlarında Anadolu'ya yayılmış, yine gençlerin fedakarlığı ve sahiplenmesiyle zafere kavuşmuştur." dedi.

GENÇLİK VE GELECEK

Erdoğan, gençlere hitap ederken onların ülkenin aydınlık yarınlarının güvencesi olduğunu belirtti. "Bugün Türk gençliğini temsilen aramızda milli sporcularımızın yanı sıra siyasette, bilimde, müzikte ve çalışma hayatında başarılarıyla gurur kaynağımız olan gençlerimiz de bulunuyor. Her birinize ülkemize, milletimize ve ailelerinize yaşattığınız mutluluklar dolayısıyla teşekkür ediyorum," şeklinde konuştu.

19 MAYIS'IN ANLAMI

Cumhurbaşkanı, 19 Mayıs'ın gençler için bir ilham ve umut kaynağı olduğunu söyledi. "19 Mayıs, esarete karşı özgürlüğün, yılgınlığa karşı umudun, teslimiyete karşı milletimizin hür ve bağımsız yaşama kararlılığının sembolüdür," ifadelerini kullandı. Ayrıca, 19 Mayıs'ın sadece Milli Mücadele'nin başlangıcı değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ve milletin kurtuluş mücadelesinin dönüm noktası olduğunu belirtti.

SPORDA ELDE EDİLEN BAŞARILAR

Erdoğan, Türkiye'nin sporda da başarı çıtasını sürekli yükselttiğini vurgulayarak, "Sporcularımız katıldıkları yarışmalardan artık madalyasız dönmüyor. Sporcularımız başarıları yanında centilmenlikleriyle de takdir kazanıyor," dedi. 2024 Paris Olimpiyatları'na katılacak sporculara da başarılar dileyen Cumhurbaşkanı, Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda elde edilen 28 madalyanın motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.

GENÇLERE DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin eğitimine ve gelişimine yapılan yatırımların önemine değinerek, "Siyasetin, bürokrasinin, iş dünyasının kapılarını gençlere açarak gençlerimizin eğitimlerine, tarihin en büyük yatırımlarını yaparak, gençlerimize uygun ortam ve imkanlar sağlayarak her alanda gençlerimizi destekliyor, hayallerini gerçekleştirebilmeleri için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz," şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ

Erdoğan, gençlerin Türkiye'nin en büyük gücü ve milletin en büyük umudu olduğunu belirterek, "Ülkemizi parlak ideallerine ulaştırmak için çok çalışacağınıza yürekten inanıyorum. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin," dedi. Konuşmasını, gençlere umut dolu, huzur ve barış dolu bir gelecek dilekleriyle sonlandırdı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.