Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya'da: Kral ve Başbakanla görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası Zirvesi'ne katılmak üzere Madrid'e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. İki günlük bu ziyarette Erdoğan, İspanya Kralı ve Başbakanı ile görüşmeler yapacak. İlk gün İspanya Kralı ve Başbakanı ile bir araya gelen Erdoğan, ikinci gün İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile buluşacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya'da: Kral ve Başbakanla görüşecek
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Ankara Valisi Vasip Şahin uğurladı. Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TBMM Başkanvekili Celal Adan, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir de eşlik etti.

Ziyaretin gündeminde Gazze konusu önemli bir yer tutuyor. İspanya'nın 28 Mayıs'ta Filistin'i resmen tanıması Erdoğan tarafından takdirle karşılanmıştı ve bu ziyarette de Gazze'deki durumun detaylı olarak değerlendirilmesi bekleniyor. İsrail'in Gazze'deki saldırılarının durdurulması ve bölgede kalıcı barış sağlanması öncelikli konular arasında yer alacak.

Ayrıca küresel gelişmeler ve Türkiye-İspanya ilişkileri de ele alınacak. Erdoğan ve Başbakan Sanchez, Türkiye-İspanya arasındaki 8. hükümetlerarası zirveye başkanlık edecekler. Zirvede ticaret, finans, kültür ve spor alanlarında çeşitli anlaşmaların imzalanması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türk ve İspanyol iş insanlarının katılacağı bir iş forumunun açılışına da katılması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.