Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası konuştu: Bayram tatili 9 gün olacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçti. Erdoğan, çok sayıda konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası konuştu: Bayram tatili 9 gün olacak mı?
Yayınlanma:
Güncelleme:

“Biz, 85 milyonun hükümetiyiz, işçinin olduğu kadar işverenin de hükümetiyiz” diyen Erdoğan, vatandaşın istediği gibi bir kadro ile hizmet peşinde olduklarını aktardı.

Kabinenin görevdeki birinci yılının geride kaldığını belirten Erdoğan, adalet alanında yapılan çalışmalara değindi. Yargı paketiyle ilgili yeni gelişmeler olacağını duyuran Erdoğan son dönemde düşen doğurganlık oranları ve aile kurumuna dair saldırılarla alakalı da konuştu ve Aile Gençlik Fonu ile bu konuyla ilgili çözüm üretmeye çalıştıklarını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Ocal 2024 tarihinden itibaren asgari ücretin 17 bin 2 TL'ye en düşük memur maaşının da 33 bin liraya çıkartıldığını hatırlattı ve "Memuru, ücretliyi enflasyona ezdirmemeye kararlıyız" dedi.

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ 10-14 HAZİRAN'DA HESAPLARDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinin 10-14 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Küçükçekmece'de kendiliğinden çöken ve 1 kişiye mezar olan bina ile ilgili de konuşarak "Şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek, hangi parti olursa olsun herkes için milli bir görevdir. Bu meselenin yeterince idrak edilemediğini görüyoruz" dedi ve kentsel dönüşüm vurgusu yaptı.

GABAR'DA HEDEF 100 BİN VARİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Gabar'da çıkarılan petrolle ilgili de yeni rakamları paylaştı. Erdoğan, "Gabar'da günlük petrol üretimini 43 bin 380 varilin üzerine çıkararak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık, yıl sonunda günlük 100 bin varil hedefliyoruz" dedi. Erdoğan ayrıca Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin birinci reaktörünün inşaatının da yüzde 90 civarında tamamlandığını testlerin yapılmaya başlandığını belirtti.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu çalışanları için bayram tatilinin kaç gün olacağı sorusunu da cevapladı ve beklentiler dahilinde bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığını aktardı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.