Cumhurbaşkanı Erdoğan kaymakamlık kursu kura töreninde: ''Adaleti yücelttiğimiz sürece devleti yüceltiriz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 109. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'nde yaptığı konuşmada, göreve yeni başlayacak kaymakamlara önemli mesajlar verdi. Erdoğan, ülkenin her bir köşesindeki vatandaşlara eşit hizmet götürmenin kaymakamların temel görevi olduğunu vurgularken, milletin derdiyle dertlenmenin hakiki bir devlet adamlığı gerektirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kaymakamlık kursu kura töreninde: ''Adaleti yücelttiğimiz sürece devleti yüceltiriz''
Yayınlanma:

Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin her bir vilayetinin kendileri için eşit değerde olduğunu ifade ederek, kaymakamların görev yapacakları ilçeler arasında hiçbir şekilde ayrım yapmamaları gerektiğini söyledi. Türk milletinin tarihte her zaman mazlumların yanında durduğunu hatırlatan Erdoğan, "Hangi kökene, inanca veya görüşe sahip olursa olsun, milletimizin her ferdi devletimizin eşit vatandaşıdır" dedi.

"MİLLETİN ADAMI OLMADAN HAKİKİ DEVLET ADAMI OLUNMAZ"

Erdoğan, millete hizmet etmenin büyük bir sorumluluk olduğunun altını çizdi. Kaymakamların görevlerini etkin bir şekilde yerine getirmelerinin, devletin gücünü de artıracağını belirten Erdoğan, "Milletin adamı olmadan hakiki devlet adamı olunmaz. Millete hizmet, büyük bir misyondur ve bizler bu büyük misyonu en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

YOĞUN EĞİTİM SÜRECİNE DİKKAT ÇEKTİ

Erdoğan, kaymakamların eğitim sürecine de değinerek, toplam 42 ay süren yoğun ve kapsamlı bir programı başarıyla tamamladıklarını hatırlattı. Eğitim sürecinde tecrübe paylaşımı, mevzuat bilgisi, iletişim ve protokol kuralları gibi konularda donanımlı hale geldiklerini belirten Erdoğan, devletin bu yeni kaymakamlardan büyük beklentileri olduğunu söyledi.

"MİLLETE HİZMET İÇİN KOŞMALISINIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaymakamların görevlerini yerine getirirken millete hizmet için sürekli çaba göstermeleri gerektiğini vurguladı. Devletin gücünün kaymakamların etkin çalışmalarıyla doğru orantılı olduğunu belirten Erdoğan, kaymakamlardan milletin gönlüne girmeleri ve ülkeye hizmet yolunda kararlı adımlar atmaları çağrısında bulundu.

Detaylar az sonra...

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.