Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması’nın 101. yıl dönümünü kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 101. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması’nın 101. yıl dönümünü kutladı
Yayınlanma:

İletişim Başkanlığı resmi X hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 101. yıl dönümü mesajını paylaştı.

Erdoğan mesajında, Lozan Barış Antlaşması’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu belgesi olduğunu vurgulayarak, bu antlaşma sayesinde milletin vatan topraklarını işgal eden güçlere karşı elde ettiği zaferin uluslararası alanda onaylandığını belirtti.

Erdoğan, Türkiye’nin 101 yıldır bölgesinin istikrar abidesi olarak kalkınma yolculuğunu kararlılıkla sürdürdüğünü ifade ederken, “Günümüzün belirsizliklerle dolu ortamında, Türkiye Yüzyılı hedeflerine odaklanmış durumdayız. Milletimizin mührünü bu asra vurma irademizin önüne kimse geçemeyecektir” dedi.

Mesajında, zorluklar ve saldırılara karşı yılmadan, birlik ve beraberlik içinde aydınlık yarınlara yürüdüklerini belirten Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması’nın 101. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, silah arkadaşlarını ve bağımsızlık uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri rahmetle andı. Ayrıca, gazilere hayırlı ve bereketli ömürler diledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.