Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Sıkıntının kaynağı enflasyon''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEİK Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde ekonomiye ilişkin önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Sıkıntının kaynağı enflasyon''
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) 37. Seçimli Genel Kurulu ve 3. Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

''DEİK, TÜRKİYE'NİN DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLERİNDE KRİTİK ROL OYNUYOR''

Türk özel sektörünün şimal yıldızı olarak nitelendirdiği DEİK'in genel kurulunda bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Erdoğan, "Genel kurulda alınan kararların hayırlı olmasını diliyorum. DEİK, kurulduğundan bu yana dış ekonomik ilişkileri yönetmek konusunda çok önemli görevler üstleniyor. Türkiye'nin gelişmesine ve ekonomisinin büyümesine katkı sağlayan DEİK üyelerine en kalbi şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Konuşmasında ödüle layık görülen ustaları takdir eden Erdoğan, DEİK'in 5 bin üyesiyle özel sektörün dünyaya açılan penceresi olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Resmi ve uluslararası ziyaretlerde siz kardeşlerimizin programlarına muhakkak rastlıyoruz. DEİK'in gönül elçileriyle karşılaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEİK camiasıyla iftihar ettiklerini belirterek, DEİK üyeleriyle istişarelerde bulunduklarını ve onlarla yakın diyalog içinde olmanın gayretinde olduklarını söyledi.

Erdoğan, DEİK'in Türkiye'nin dış ekonomik ilişkilerinde oynadığı kritik role dikkat çekerek, DEİK üyelerinin ülkenin ekonomik büyümesine sağladıkları katkılardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

''İSRAİL ÜZERİNDEKİ BASKIYI SÜRDÜRECEĞİZ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de 36 bin masumun şehit edilmesi nedeniyle İsrail'e karşı aldıkları ticari işlemleri durdurma kararı sürecinde iş dünyasıyla iletişim kanallarını açık tuttuklarını belirtti. Erdoğan, Netanyahu yönetimi Gazze'deki katliamlarına son verinceye kadar ticaret ve diplomasi alanında İsrail üzerindeki baskıyı sürdüreceklerini vurguladı.

"Tüm farklılıklarımızı kucaklıyoruz ve herkesin düşüncesine saygıyla yaklaşıyoruz. Türkiye'nin mutlu yarınları için ter döken herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz için çalışan insanlarımızla gurur duyuyoruz." diyen Erdoğan, iş dünyası söz konusu olunca hiçbir bahaneyi kabul etmediklerini ifade etti.

Kovid salgınının tetiklediği ekonomik sıkıntılar ve bölgedeki çatışmaların Türkiye'yi de zorladığını, deprem felaketinin toplam maliyetinin 104 milyar dolar olduğunu belirten Erdoğan, bu zorluklara rağmen ihracatın 255 milyar doları aşarak rekor kırdığını, büyüme oranında Avrupa'da birinci, G20'de ise dördüncü sırada olduklarını ve işsizlik oranının yüzde 8,6'ya gerilediğini söyledi.

Erdoğan, ekonomide 12. kalkınma planına sadık kaldıklarını ve ekonomi programının olumlu neticelerini almaya başladıklarını belirtti.

''KARAMSAR SENARYOLAR GERÇEKLEŞMEDİ''

Erdoğan, 31 Mart seçimleri öncesinde bazı kesimlerin döviz kuru üzerinden korku salarak insanları dolar ve avro almaya kışkırttığını, ancak karamsar senaryoların gerçekleşmediğini söyledi. Erdoğan, Türk ekonomisinin rayında ilerlediğini ve asli önceliklerinin enflasyonu tek haneye indirmek olduğunu belirterek, yılın ikinci yarısından itibaren dezenflasyon dönemine gireceklerini vurguladı.

Turizmcilerin yeni rekorlar kırmak için hazırlık yaptığını ifade eden Erdoğan, dört yıllık seçimsiz dönemi en verimli şekilde değerlendireceklerini belirtti. Hedeflerinden vazgeçmemeleri gerektiğini ve felaket tüccarlarına kulak asmamaları gerektiğini söyleyen Erdoğan, DEİK üyelerinin emeği ve çabası olmadan bu başarıların mümkün olamayacağını dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.