Cumhurbaşkanı Erdoğan Sayıştay'ın 162. kuruluş yıldönümü töreninde: ''Hukukun gereğini yapmaktan asla çekinmeyin!''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay'ın 162. kuruluş yıldönümü töreninde açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sayıştay'ın 162. kuruluş yıldönümü töreninde: ''Hukukun gereğini yapmaktan asla çekinmeyin!''
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay'ın 162. kuruluş yıldönümü özelinde düzenlenen etkinliğe katıldı. Törende açıklamalar yapan Erdoğan, ''Yaptığımız reformlarla kamu hizmetlerinin kalitesini yükselttik, bürokratik vesayeti de ülkemiz için bir tehdit olarak gördük'' ifadelerini kullandı.

KAMU HİZMETLERİNDE YENİ DÖNEM VURGUSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay'ın 162. kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulundu. Sayıştay Başkanlığı Konferans Salonu'nda yapılan konuşmada, Erdoğan, kamu hizmetlerindeki şikayetlerden, siyasi belirsizlikten ve yeni anayasa çalışmalarından bahsetti.

VATANDAŞ ŞİKAYETLERİNE DUYARLILIK

Erdoğan, son dönemde bazı kamu hizmetlerinde vatandaşlardan gelen şikayetlerin arttığını belirtti. "Hantal devlet yapısından, çevik ve atılgan devlete geçilmesi için gayret gösterdik. Tüm vesayet biçimleri gibi bürokratik vesayeti de bir tehdit kaynağı olarak gördük" diyen Erdoğan, vatandaşın memnuniyetini artırmak için daha yoğun çalışacaklarını ifade etti. Kamu kurumlarının idari, mali ve hukuki sorunlarla karşılaşmasının doğal olduğunu, ancak bu durumun işlerin ertelenmesi için bir bahane olamayacağını vurguladı.

SİYASİ BELİRSİZLİK ORTADAN KALKTI

Cumhuriyetin 100. yaşını kutladıklarını hatırlatan Erdoğan, güçlü ve hesap verebilir bir siyasal sistemin sağlam bir ekonomik yapıyı beraberinde getirdiğini söyledi. "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, yürütmenin demokratik meşruiyetini sağlamlaştırdı. En büyük sorunumuz olan siyasi belirsizlik ortadan kalktı" diye konuştu. Erdoğan, sistemin işleyişinde pürüzler çıkabileceğini ve bu pürüzlerin giderilmesi için her türlü adımı atmaya hazır olduklarını belirtti.

erdoggan-sayistay.jpg

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Erdoğan, yeni anayasa mesajı vererek, Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmanın milli bir görev olduğunu söyledi. Kuvvetler arasında denge kuran, demokratik hukuk devletini esas alan bir anayasa için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti. "Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak bizim için milli görevdir" diyen Erdoğan, gelecek vizyonlarının bir parçası olarak yeni anayasa çalışmalarının süreceğini belirtti.

BELEDİYE HARCAMALARINA ELEŞTİRİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Roma gezisine de değinen Erdoğan, kamu kaynaklarının kişisel amaçlar için kullanılmasını eleştirdi. "Kimse kusura bakmasın, milletin cebinden basına özel uçakla Roma turu yaptırmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz" dedi. Erdoğan, tüm makam sahiplerinin daha dikkatli davranması gerektiğini vurguladı.

sayistay-toplantisi.jpg

KAMUDA TASARRUF VE VERİMLİLİK

Kamuda verimlilik ve tasarruf paketine de değinen Erdoğan, Türkiye'nin altını ve elması olan bir ülke olmadığını, çalışarak ayakta kaldığını ifade etti. Kamuda tasarrufun sadece harcamaların kısılması olarak görülmemesi gerektiğini belirtti. "Biz daha az kaynakla daha başarılı hizmet verilmesini hedefliyoruz" diyen Erdoğan, kurumların iş süreçlerinin yeniden düzenlenmesi, teknolojinin en üst düzeyde kullanılması ve idari yapıların gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.