Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan ve Arnavutluk'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10-11 Ekim tarihlerinde Arnavutluk ve Sırbistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bu ziyaretlerde iki ülke ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin kapsamlı bir şekilde ele alınması ve çeşitli alanlarda işbirliklerinin daha da geliştirilmesi hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan ve Arnavutluk'a gidiyor
Yayınlanma:

Erdoğan, Arnavutluk’taki temasları kapsamında Başbakan Edi Rama ile birlikte, Türkiye’nin desteğiyle inşa edilen ve Balkanlar’ın en büyük camisi olarak öne çıkan Tiran Namazgah Camii'nin açılışını gerçekleştirecek. Törenin ardından, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik üst düzey işbirliği konseyi toplantısına başkanlık edecek.

Erdoğan, daha sonra Sırbistan’a geçerek Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir araya gelecek ve iki ülke arasındaki ekonomik bağların güçlendirilmesine odaklanacak iş forumuna katılacak. Ziyaret sırasında çeşitli anlaşmaların imzalanması da planlanıyor, bu anlaşmalar ikili ilişkilerin yasal zemininin daha da sağlamlaştırılmasını amaçlıyor.

Görüşmelerin önemli bir diğer gündem maddesi ise bölgesel ve küresel gelişmeler olacak. Balkanlar’daki son gelişmelerin yanı sıra, Gazze, işgal altındaki Filistin toprakları ve Lübnan’a yönelik İsrail saldırıları gibi güncel meseleler de Erdoğan’ın mevkidaşlarıyla yapacağı görüşmelerde ele alınacak. Bu ziyaretin, hem Türkiye'nin Balkanlar’daki etkisini artırması hem de bölgesel barış ve işbirliğine katkı sağlaması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.