Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye-Sırbistan İş Forumunda önemli açıklamalar yaptı: Ticaret hacmimiz 2 yıl üst üste rekor kırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan'ın Başkenti Belgrad’da düzenlenen "Türkiye-Sırbistan İş Forumu"nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğinin gelişimini vurgulayarak, Sırbistan'ın hayata geçirdiği reformlarla ekonomide ciddi ilerleme kaydettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye-Sırbistan İş Forumunda önemli açıklamalar yaptı:  Ticaret hacmimiz 2 yıl üst üste rekor kırdı
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Sırbistan arasındaki ilişkilerin temelini oluşturan ekonomik iş birliğinin her geçen gün güçlendiğini ifade etti. Son iki yılda ticaret hacminin rekor seviyeye ulaştığını ve 2 milyar doları aştığını belirten Erdoğan, hedefin 5 milyar dolar olduğunu açıkladı. Ayrıca, Sırbistan'da faaliyet gösteren Türk şirketlerinin ülkenin istihdamına katkı sağladığını vurgulayan Cumhurbaşkanı, 850 Türk yatırımcının Sırbistan’da 9 bin 600 kişiye istihdam sağladığını söyledi.

Savunma sanayii alanında da iki ülkenin birlikte önemli adımlar atmasının her iki tarafın yararına olacağını belirten Erdoğan, bu iş birliğinin stratejik önem taşıdığını kaydetti. Türkiye ve Sırbistan arasında 11 yeni anlaşmanın imzalandığını duyuran Cumhurbaşkanı, bu anlaşmaların iki ülke ilişkilerinin hukuki zeminini güçlendirdiğini ve farklı alanlarda iş birliklerinin derinleşmesine olanak sağladığını ifade etti. Erdoğan, Sırbistan’dan Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen girişimcilere de kapılarının her zaman açık olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.