Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü
Yayınlanma:

İkilinin yaptığı telefon görüşmesinde, Ukrayna ile Rusya arasında yeniden alevlenen çatışma ve buna ek olarak bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin hem Ukrayna'da hem de Filistin topraklarında akan kanın durdurulması ve kalıcı bir barışın tesis edilmesi için büyük çaba sarf ettiğini vurguladı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna için arabuluculuk ve Rusya ile çatışmanın sonlanması için barış görüşmelerine Türkiye olarak ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Erdoğan ayrıca tahıl koridorunun yeniden faal hale getirilmesinin önemine dikkat çekerek, bu doğrultuda diplomatik temasları sürdürdüğünü ve Ukrayna'da bir an önce ateşkesin sağlanması ve barış için kapıların açılması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna lideri ile yaptığı görüşmenin detaylarını Cumhurbaşkanlığına bağlı İletişim Başkanlığı resmi X hesabından paylaştı.

Erdoğan bugün ayrıca Etiyopya ile gerginliğin arttığı Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile de telefon görüşmesi yaptı ve Somali'ye terörle mücadele konusunda 'yanınızdayız' mesajı verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.