Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Başkan adaylığından çekilen Muhsin Şentürk'ü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına atadı

Yargıtay'da uzun süren başkanlık seçimi sonrası çözülen düğümün ardından, adaylıktan çekilen 3. Daire Başkanı Muhsin Şentürk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Başkan adaylığından çekilen Muhsin Şentürk'ü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına atadı
Yayınlanma:

Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak kamuoyuna duyuruldu. Metin Şentürk'ün adaylıktan çekilmesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebiyle gerçekleştiği belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Muhsin Şentürk'ü seçtiği Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, Cumhurbaşkanının Anayasanın 154'üncü maddesi ile 2797 sayılı Yargıtay Kanunu'nun 30 ve 32. maddeleri gereğince, Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından belirlenen adaylar arasından Şentürk'ü seçtiği ifade edildi.

Yargıtay'da yapılan Cumhuriyet Başsavcılığı seçiminde Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Yaşar Şimşek 86 oy alarak en çok oy alan isim olmuştu. Onu sırasıyla 77 oy ile Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 56 oy ile Yargıtay 3. Ceza Daire Başkanvekili Hakan Yüksel, 33 oy ile Yargıtay 7. Hukuk Dairesi Üyesi Mustafa Erol, 31 oy ile Yargıtay 2. Ceza Dairesi Başkanı Yusuf Kuzu, 22 oy ile Yargıtay 2. Ceza Dairesi Üyesi Ali Doğan, 7 oy ile Yargıtay 5. Ceza Daire Üyesi Veli Dalgalı ve 1 oy ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin takip etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan en çok oy alan ikinci isim Muhsin Şentürk'ü tercih etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.