Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 27 Mayıs darbesi çıkışı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Anayasası Sivil Anayasa Güçlü Türkiye Sempozyumu'na katılarak, ''27 Mayıs Darbesi adım adım uygulanan bir provokasyonun sonucudur.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 27 Mayıs darbesi çıkışı!
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Anayasası Sivil Anayasa Güçlü Türkiye Sempozyumu'nda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, sempozyumun önemine vurgu yaparak, adada düzenlenen etkinliğin yeni Türkiye'nin sembollerinden biri olduğunu ifade etti. Erdoğan, 27 Mayıs'ta yargı tiyatrosu ile idam edilen Adnan Menderes'i rahmetle anarak, bu tarihin Türkiye için bir hüzün ve adaletsizlik günü olduğunu belirtti.

Erdoğan, devlet adamlarının türlü baskı ve işkencelere maruz kalarak isimlerini şehit olarak yazdırdığını dile getirerek, Yassıada'nın milletin ifadesiyle "yaslı adayı" olarak tanımladı. Darbecileri ve onlara zemin hazırlayanları unutmayacaklarını ve affetmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, özellikle, darbeye zemin hazırlayanları, üniversite öğrencilerini kışkırtanları ve sözde hukukçuları da hatırlayacaklarını belirtti.

Hukuk cinayetlerine karşı asla bağışlayıcı olmayacaklarını ifade eden Erdoğan, 27 Mayıs'ın bir provokasyonun sonucu olduğunu dile getirdi. Adnan Menderes'in Türkiye'ye büyük hizmetler kazandırdığını ve ezanın aslına uygun okunmasından imam hatip okullarının açılmasına kadar önemli adımlar attığını vurgulayan Erdoğan, bu çalışmaların, imtiyazlı azınlığı rahatsız ettiğini ve 6-7 Eylül olayları ile bir provokasyonun başlatıldığını ifade etti.

"MASUM İNSANLARIN ONURUYLA OYNADILAR"

Cumhurbaşkanı, darbe girişimlerinin ve siyasi mühendisliklerin milli iradeye darbe vurduğunu belirterek, "Milli iradeye darbe hançerini bunun için vurdular. Siyasetçileri örselediler. Masum insanların onuruyla bunun için oynadılar. Menderes ve iki arkadaşını bunun için astılar. Yıllarca 27 Mayıs'ı Hürriyet ve Anayasa Bayramı olarak bunun için kutladılar," dedi.

"DARBE ANAYASASI SİYASETE GÜVENİ ZEDELİYOR"

Erdoğan, Türkiye'nin mevcut darbe anayasasının siyasete olan güveni zedelediğini belirterek, "Türkiye'nin mevcut darbe anayasasına mahkum edilmesi, siyasete güveni zedeliyor. Demokrasimize ve milli iradeye kimsenin pusu kurmasına izin vermeyiz," ifadelerini kullandı.

"SİYASET MÜHENDİSLİĞİ DÖNEMİ SONA ERDİ"

Erdoğan, konuşmasında siyaset mühendisliği yapılan günlerin sona erdiğini vurgulayarak, "Bu ülkede bulanık suda demokrasiyi avlama dönemleri geride kaldı. Siyaset mühendisliği yapıldığı günler sona erdi. Bu ülkede fezlekeler, iddianameler, tetikçiler ve terör örgütleri üzerinden siyaset mühendisliği yapıldığı günler sona ermiştir," dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.