Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 8. Anadolu Medya Ödülleri Töreni'nde gündem oluşturan açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de bugün düzenlenen 8. Anadolu Medya Ödülleri Töreni'nde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Anadolu yayıncılığının yanındayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 8. Anadolu Medya Ödülleri Töreni'nde gündem oluşturan açıklamalar
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "8. Anadolu Medya Ödülleri" Töreni'ne katılarak önemli mesajlar verdi.

AYD Genel Başkanı Sinan Burhan da törende yaptığı konuşmada, Külliye’nin kapısını Anadolu medyasına açtığı için Erdoğan'a teşekkür etti. "Biz duruşu ve çizgisi olan sivil toplum kuruluşuyuz, Demokrasiden yanayız, bayraktan yanayız." diyen Burhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek gazetecilerin yoğun olarak yeşil pasaport talebi olduğunu dile getirdi.

az.jpg

Ödülleri takdim edecekleri kurumları ve medya mensuplarını tebrik eden Erdoğan, "Halktan yana ve halka karşı sorumlu hissederek yayın yapan yerel medyanın yerini başka hiçbir kurum alamaz ve dolduramaz. Ülkemizin sosyal, kültürel, ekonomik değerlerini sınırlı imkanlarla yansıtan Anadolu medyası ne kadar etkili olursa demokrasi kültürü o kadar etkili olur. Anadolu yayıncılığının yanında olduk, sizlere her desteği sağlamaya çalıştık. Bundan sonrada sizlere sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Milletin yanında dimdik duran 4. kuvvet olan Anadolu medyasına bizim kapımız her zaman açık. Bunu özellikle söylüyorum." ifadelerini kullandı.

ew.jpg

HAKKARİ İLK ADIM OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari Belediyesine kayyım atanmasına yönelik "Yargının Hakkari ile ilgili vermiş olduğu karar kimseyi rahatsız etmesin. Yargı burada kanunu değil hukuku konuşturmuştur" dedi ve DEM Parti'nin TBMM'de yaptığı eylemlere tepki gösterdi.

"Belediyeler, sırtına Kandil'e yaslayanların değil milletindir" ifadelerini kullanan Erdoğan vatandaşa ayrım yapmadan hizmet edenlerle kimsenin bir derdinin olamayacağını belirtti.

8. Anadolu Medya Ödülleri Töreni'nde anadolugazete.com.tr'yi ise Yazı İşleri Müdürü Adem Yavuz Irgatoğlu ve İnternet Haber Editörü Ömercan Özmen temsil etti.

ÖDÜL ALAN İSİMLER

Törende, Altaş TV'den Semra Şimşek'in "Köylü Kızı Semra" programı "Yılın Yerel Belgesel Programı",

Haber 61 TV'de yayımlanan "Spor Gündemi" programı ise "Yılın Spor Programı" ödülünü aldı.

"Yılın Yerel Televizyonu" kategorisinde "TV A", "Yılın Yerel Televizyon Yöneticisi" kategorisinde ise Türk Haber kanalından Bahtiyar Ersoy ödüle layık görüldü.

"Yılın Yerel Medya Vefa Ödülü"nün Kanal 26'dan merhum İlhan Yalçın adına Yiğit Can Yalçın'a verildiği törende, "Dayanışma Ödülleri" ise Aksu TV'den Cüneyt Beyit'e, Vuslat Anadolu TV'den Selahattin Bayrak'a, Gözde TV'den Mahmut Hallaç'a, HRT TV'den Ferit Şahin'e takdim edildi. Törende, Yılın Yerel Radyosu Ödülü'ne Tempo FM, Yılın Yerel Radyo Yöneticisi Ödülü'ne Gün FM'den Fadime Akar, Yılın Yerel Gazetesi Ödülüne Lider Gazetesi, Yılın Yerel Gazete Yöneticisi Ödülü'ne ise Tarık Yılmaz layık görüldü.Diğer ödül kategorileri ve kazananların isimleri şöyle: Yılın Yerel Haftalık Gazetesi: Pusula Gazetesi- Hüseyin Kutgün- Yalova Yılın Yerel IP Televizyonu: Muğla Türk TV- Serap Özdemir Yılın İnternet Medyası: "Yerel Van Haber- Erhan Uğurlu ve Ege'den Son Söz- Fatih Yapar Yılın İnternet Medya Yöneticisi: Şerife Türkeş- medyahabersitesi.com Yılın Yerel Haber Sitesi: Haber Dairesi- Mustafa Tatlısu

"Ulusal Medya" dalında ise ödül alan isimler şöyle sıralandı.

Yılın Kültür Sanat Programı: Esra Gezginci- Esrarengiz İstanbul- NTV

Yılın Televizyon Yorumcusu: Zafer Şahin

CNN Türk Yılın Genel Yayın Yönetmeni: Ahmet Hakan Coşkun

Hürriyet Gazetesi Yılın Onur Ödülü: Yavuz Donat

Sabah Gazetesi Yılın TV Genel Yayın Yönetmeni: Deniz Gürel- TV100

Yılın Ankara Temsilcisi: Fevzi Çakır- Habertürk

Yılın Sosyal İçerikli Programı: Diyanete Soralım-Furkan Aktepe- Diyanet TV

Yılın Farkındalık Programı: Ülkenin Çocukları- Şermin Dural- Ülke TV

Yılın Yayınevi: Ketebe Yayınları- Furkan Çalışkan- Albayrak Medya Grubu

Yılın Medya Grubu Yöneticisi: Murat Çiçek - TürkMedya

Yılın Gazete Eki: Hürriyet Ankara Eki- Murat Yılmaz

Yılın Sabah Programı: Manşetlerin Dili-Murat Alan-Akit TV

Yılın Televizyon Yöneticisi: Taha Dağlı-Haber Global

Yılın Dijital Platformu: Tabii-TRT

Yılın Tarih ve Kültür Programı: Tarihin Belgeseli-Merhum İsmail Yağcı adına TGRT

Yılın Anadolu Vefa Ödülü: Merhum Mehmet Barlas-gazeteci-yazar- Sabah Gazetesi

Yılın Dijital İçerik Üretecisi Ödülü: Adem Metan

Yılın Emek Verenleri Ödülü: Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.