Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Paris'te rekor kıran Paralimpik sporcularına tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden milli sporcuların başarısını kutladı. Gösterdikleri performansla Türkiye'ye büyük gurur yaşatan sporcular için bir tebrik mesajı yayınlayan Erdoğan, kazandıkları madalyalarla tarihi bir başarıya imza atan sporculara övgülerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Paris'te rekor kıran Paralimpik sporcularına tebrik
Yayınlanma:

Erdoğan, “Engelli sporcularımız Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda 6 altın, 10 gümüş ve 12 bronz olmak üzere toplam 28 madalya kazanarak milletimize büyük bir gurur yaşattılar. Kendilerini canıgönülden tebrik ediyorum.” ifadelerini kullanarak sporcuların elde ettiği başarıların altını çizdi.

Son 22 yılda gençlik ve spor alanında yapılan yatırımlara dikkat çeken Erdoğan, Türkiye genelinde spor tesislerinin sayısını büyük ölçüde artırdıklarını belirtti. “Spor tesisi sayımızı 1.575'ten 4 bin 421’e çıkardık. Türkiye'nin dört bir yanını kapalı spor salonları, halı sahalar, basketbol-voleybol sahaları ve yüzme havuzlarıyla donattık.” diyen Erdoğan, bu altyapı yatırımlarının başarıda büyük rol oynadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı, 2002 yılında 278 bin olan lisanslı sporcu sayısının bugün 16 milyona ulaştığını ifade ederken, madalya kazanan sporcu sayısında da önemli artışlar yaşandığını belirtti. “2002'de toplam 1.481 olan madalya sayısı, 2023 yılı sonunda 8.449'a ulaştı.” dedi.

ENGELLİ GENÇLERE ÖZEL DESTEK

Engelli gençlerin spora kazandırılması ve hayallerini gerçekleştirebilmeleri için büyük çaba sarf ettiklerini vurgulayan Erdoğan, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nın bu çalışmaların ne kadar yerinde olduğunu gösterdiğini söyledi. Erdoğan, 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda sadece madalya kazanmayı değil, rekorlar kırarak daha fazla branşta başarı elde etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı’nın bu tebrik mesajı, Türkiye’nin spor alanındaki yükselen başarılarını ve gençlere verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.