Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan '5 milyar dolarlık yatırım' sinyali!

Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in sunduğu Başkent Kulisi programına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin ekonomik görünümü, enflasyonla mücadele ve siber güvenlik çalışmaları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan '5 milyar dolarlık yatırım' sinyali!
Yayınlanma:

Yılmaz, özellikle doğrudan yabancı yatırımlar konusunda Türkiye’ye duyulan güvenin arttığını belirterek, yakın gelecekte büyük yatırımların ülkeye çekileceğini vurguladı.

"TÜRKİYE, YATIRIMCILARIN İLGİ ODAĞI HALİNE GELDİ"

Türkiye’nin son 15 ayda gösterdiği ekonomik performansın ve yeni güncellenen Orta Vadeli Program’ın (OVP) uluslararası alanda büyük takdir topladığını belirten Yılmaz, ülkenin portföy ve doğrudan yatırımlar konusunda ciddi bir ivme kazandığını söyledi. Yılmaz, “Türkiye, istikrarlı ve öngörülebilir bir politika çerçevesi sağlayan bir ülke olarak yatırımcıların konuştuğu bir ülke haline geldi. Önemli olan bu ilgiyi yatırıma dönüştürmek” ifadelerini kullandı.

5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM SİNYALİ

Yılmaz, Türkiye’ye yönelik yatırım ilgisinin somut örneklerini paylaşarak, Suudi Arabistan merkezli bir şirketin Türkiye’ye 5 milyar dolarlık yatırım planladığını açıkladı. Bu yatırımın doğrudan yabancı yatırımların Türkiye’ye olan güvenini gösterdiğini vurgulayan Yılmaz, uluslararası bir şirketin yaptığı anket sonuçlarına göre, Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünenlerin oranının iki katına çıktığını belirtti.

Yılmaz, doğrudan yatırımların zaman alıcı projeler olduğunu ancak asıl değerli olanın bu tür uzun vadeli yatırımların ülkeye kazandırılması olduğunu ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.