Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde tarihi sergiler ziyaretçilerini bekliyor

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, üç sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergiler, 'Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Dev Eser Sergisi', 'Maarif: Türk Eğitim Tarihi Sergisi' ve '100 Yıllık Emanet Sergisi' temalarıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde tarihi sergiler ziyaretçilerini bekliyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - SÜMER TAŞKIRAN

Davet Kabul Salonu’nda yer alan sergide, Türkiye’nin en önemli ressamlarının Cumhuriyet dönemine ait 100 eseri yer alıyor. Sergide, Fikret Mualla, Şeker Ahmet Paşa, Nazmi Ziya, İbrahim Çallı, Ömer Faruk Şerifoğlu, Avni Arbaş, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Abidin Dino, Fikret Otyam gibi sanatçıların eserleri sergileniyor.

2.jpg

MAARİF: TÜRK EĞİTİM TARİHİ SERGİSİ

Selçuklu Müze ve Sergi Salonu’nda yer alan sergide, Türk eğitim tarihinin önemli eserleri ve belgeleri sergileniyor. Sergide, Fatih Sultan Mehmet’in kurduğu Enderun Mektebi’nden günümüze kadar uzanan eğitim kurumlarına ait bilgiler ve belgeler yer alıyor.

3-001.jpg

100 YILLIK EMANET SERGİSİ

Anadolu Salonu’nda yer alan sergide, Cumhuriyet dönemine ait önemli şahsiyetler ve olaylara ait fotoğraflar, belgeler ve objeler sergileniyor. Sergide, Atatürk’ün eşyaları, Cumhuriyet’in kuruluşuna dair fotoğraflar ve belgeler yer alıyor.

SERGİLERİN ZİYARET SAATLERİ

Tüm sergiler, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde 09.00 – 17.45 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

SERGİLERİN ÖNEMİ

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde düzenlenen sergiler, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında önemli bir yere sahip. Sergiler, Cumhuriyet'in tarihi ve kültürel mirasını gözler önüne seriyor. Sergiler, ziyaretçilerine Cumhuriyet tarihine dair önemli bilgiler edinme ve bu tarihi yaşama fırsatı sunuyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.