Deneyap Teknoloji Atölyeleri'ne başvurular başladı!
Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Türkiye'nin dört bir yanındaki yetenekli çocukları geleceğe hazırlıyor.
Edirne'den Kars'a kadar yurdun 81 ilinde 139 Deneyap Teknoloji Atölyesi aracılığıyla on binlerce öğrenciye Robotik, Kodlama, Nanoteknoloji gibi alanlarda eğitim veriliyor. Milli Teknoloji Hamlesi'nin itici gücü olması hedeflenen Deneyap Teknoloji Atölyeleri için yeni öğrencilerini beklemeye başladı. Başvuruların son tarihi ise 25 Şubat 2024 olarak belirlendi.
Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın ortak çalışmasıyla hayata geçirildi. Bugüne kadar 15.910 öğrencinin aktif olarak eğitim aldığı atölyelerden 2.700 öğrenci mezun oldu. 139 atölye, 262 derslik ve 20.000'den fazla öğrenci kapasitesiyle Deneyap Teknoloji Atölyeleri, geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmeyi amaçlıyor.
Başvuruların üç aşamadan oluştuğu belirtilirken, adaylar öncelikle E-Sınav'a katılıyorlar. Ardından başarılı olanlar Çevrim içi Eğitim ve Görev Tamamlama aşamasına geçiyorlar ve son olarak da Uygulama Sınavı'na davet ediliyorlar. Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde eğitim almaya hak kazanıyorlar.
Deneyap Teknoloji Atölyeleri, proje temelli derslerle öğrencilere tasarım, üretim, robotik, kodlama gibi konuları öğretiyor. Eğitim süreci boyunca öğrencilerin özgün fikirlerini ortaya çıkarabilmeleri ve teknik bilgilerini kullanabilmeleri teşvik ediliyor. Atölyelerde 11 farklı program başlığında 36 ay süren ücretsiz teknoloji eğitimleri sunuluyor.
Deneyap Teknoloji Atölyeleri, öğrencilerin sosyal gelişimlerine de katkıda bulunmak amacıyla teknik ve bilimsel geziler, piknik ve kamp programları gibi etkinlikler düzenliyor. Bu sayede öğrenciler, teknoloji alanında edindikleri bilgi ve becerileri pratiğe dökerek özgüven kazanıyor ve ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanıyorlar.
Kaynak:Bülten
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.