Depremde yıkılan Palmiye Sitesi'nde iddianame hazırlandı

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te yaşanan depremin ardından Palmiye Sitesi'nde meydana gelen facianın yargı süreci devam ediyor.

Depremde yıkılan Palmiye Sitesi'nde iddianame hazırlandı
Yayınlanma:

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, depremde 150 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayla ilgili olarak 3 sanık hakkında dava açtı. Sanıklar A.B, H.M.E. ve Ö.T. hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası isteniyor.

İddianameye göre, Onikişubat ilçesi Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi'nde bulunan Palmiye Sitesi'nin A, B ve C blokları depremde yıkıldı. Yıkılan sitede 150 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi ise yaralandı. Soruşturma kapsamında yapılan incelemeler sonucunda sanıkların, sitenin proje aşamasında ve inşa sürecinde gerekli önlemleri almadıkları belirlendi.

Sanıkların, statik proje içeriği yetersizliği, temel donatı alanı eksikliği, malzeme kalitesi yetersizlikleri gibi nedenlerle bilinçli taksirle hareket ettikleri ve bu şekilde ölüme ve yaralanmalara sebep oldukları iddia ediliyor. İddianamede, müteahhit, statik proje müellifi ve jeoloji mühendisinin sorumluluklarını yerine getirmedikleri vurgulanarak, yapılan incelemeler sonucunda bu kişilerin kusurlu oldukları ifade ediliyor.

Sanıklardan A.B. için yakalama emri çıkarılırken, H.M.E. ve Ö.T. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, diğer bazı şahıslar hakkında takipsizlik kararı verilirken, yaralananlar için kati raporların alınması için sürecin devam ettiği belirtildi. Bu gelişmelerin ardından, davanın detayları ve yargılama süreci merakla bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.