Derya Cebecoğlu kimdir? Derya Cebecioğlu nereli? Derya Cebecioğlu kaç yaşında, evli mi, hayatı ve kariyeri!

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda büyük başarı sağlayan Milli Voleybolcu Derya Cebecioğlu kimdir? Derya Cebecioğlu nereli? Derya Cebecioğlu kaç yaşında? Derya Cebecioğlu hayatı ve kariyeri işte detaylar…

Derya Cebecoğlu kimdir? Derya Cebecioğlu nereli? Derya Cebecioğlu kaç yaşında, evli mi, hayatı ve kariyeri!
Yayınlanma:

Milli Voleybolcu Derya Cebecioğlu hakkında merak edilenler…

DERYA CEBECİĞLU KİMDİR?

Derya Cebecioğlu, 24 Ekim 2000 doğumlu olup smaçör pozisyonunda oynayan bir Türk voleybolcudur. VakıfBank SK ve Türkiye kadın millî voleybol takımında yer almaktadır. 1.82 m boyunda olan Cebecioğlu'nun smaç yüksekliği 304 cm, blok yüksekliği ise 292 cm'dir.

Mersin'de doğan Cebecioğlu, 14 yaşında VakıfBank SK altyapısına katıldı. VakıfBank altyapı takımları ve Türkiye küçükler millî voleybol takımları ile yerel ve uluslararası düzeyde başarılar kazandı. 2018 U20 Avrupa Şampiyonası'nda en iyi smaçör, 2019 U20 Dünya Şampiyonası'nda ise turnuvanın en skorer oyuncusu oldu. 2018 yılında VakıfBank ana takımında oynamaya başladı. Aynı yıl VakıfBank, 2018-19 Sultanlar Ligi ve 2018 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nı kazandı, 2018-19 CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde ise üçüncü oldu. O yıl Türkiye kadın millî voleybol takımında da yer almaya başladı. Daha sonra Yeşilyurt'a kiralandı ve takımıyla 2021 CEV Challenge Kupası Şampiyonluğuna ulaştı. 2021-22 sezonunda VakıfBank'a geri dönerek takımıyla 2021 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonluğuna ulaştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.