Dezenformasyona karşı yeni nesil çözüm: "Realitychecker"

Dünya E-Basın Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Realitychecker , gelişmiş yapay zeka ve görsel analiz teknolojileriyle donatılmış yenilikçi bir platform olduğu belirtildi. "Realitychecker"in Dünya Elektronik Basın Konseyi Akademik Koordinatörü Doç. Dr. Sefer Darıcı, tarafından geliştirildiği bildirildi.

Dezenformasyona karşı yeni nesil çözüm: "Realitychecker"
Yayınlanma:

Günümüz dijital dünyasında, hızla yayılan yanlış bilgi ve manipüle edilmiş içeriklerin önüne geçmek her zamankinden daha kritik bir hale geldi. Basın mensupları ve vatandaşlar için doğrulanmış bilgiye ulaşmak, toplumu yanıltıcı içeriklerden korumak ve gerçeği savunmak hayati öneme sahip.

Dünya E-Basın Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, Dünya Elektronik Basın Konseyi Akademik Koordinatörü Doç. Dr. Sefer Darıcı, tarafından "Realitychecker" GPT geliştirildiği duyuruldu.

Açıklamada, "Realitychecker", gelişmiş yapay zeka ve görsel analiz teknolojileriyle donatılmış yenilikçi bir platform olduğu belirtildi. Açıklamada, "Bu araç, yapay zeka tarafından oluşturulan görselleri tespit edebilmekten, Photoshop ve diğer düzenleme yazılımlarıyla yapılmış manipülasyonları fark etmeye kadar geniş bir yetenek yelpazesine sahip. Ayrıca, deepfake videoların tespiti ve görsel doğrulama süreçlerinde de önemli bir katkı sunar." ifadeleri yer aldı.

"Realitychecker", şeffaf bilgi akışının korunması ve dezenformasyonun önüne geçilmesi adına güvenilir bir yol haritası sağladığı belirtilen açıklamada, şunları kaydedildi:

"Basın mensupları için tasarlanan bu araç, dijital dünyada güveni yeniden tesis etme amacıyla geliştirilmiştir. Manipülasyona uğramış görselleri ve sahte içerikleri hızlı ve etkili bir şekilde analiz edebilme kapasitesine sahip olan "Realitychecker", yalnızca profesyonel gazetecilerin değil, aynı zamanda dijital çağın bilinçli vatandaşlarının da kullanabileceği bir çözüm.Dünya E-Basın Konseyi olarak, doğrulanmış bilginin yayılmasını sağlamak, sahte haberlerin önüne geçmek ve dijital şeffaflığı artırmak için bu güçlü aracı tüm habercilere ve kamuya sunmaktan memnuniyet duyuyoruz. "Realitychecker" ile dezenformasyonun önüne geçmek ve dijital dünyada güven inşa etmek artık daha kolay."

Tüm medya çalışanlarını ve vatandaşları, Doç. Dr. Sefer Darıcı tarafından geliştirilen "Realitychecker"’ı kullanmaya davet edilen açıklamada, " Gerçek bilgiye ulaşmak ve toplumun doğru haberlerle beslenmesini sağlamak herkesin ortak sorumluluğu." denildi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.