Dilan Polat tahliye mi oluyor?

MASAK raporunda Dilan Polat'ın ticari ve finansal işlemlerde karar yetkisinin olmadığı, bu yetkinin eşi Engin Polat'a ait olduğu belirtildi.

Dilan Polat tahliye mi oluyor?
Yayınlanma:

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat, "kara para aklama" iddialarıyla gündeme geldi. İstanbul merkezli operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheli arasında yer aldılar ve yapılan soruşturma sonucunda Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan 909 sayfalık rapor ortaya çıktı. Raporda, Dilan Polat'ın ticari ve finansal işlemlerde karar yetkisinin olmadığı, bu yetkinin eşi Engin Polat'a ait olduğu belirtildi.

MASAK raporunda, tasfiye halindeki şirketlerden aile bireylerine ait olanlara sahte fatura düzenlenerek 200 milyon TL'nin aktarıldığı tespit edildi. Engin Polat'ın yönettiği Milda Gayrimenkul firmasında bu paraların gayrimenkul ve araç alımında kullanıldığı ifade edildi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirledikten sonra çeşitli illerde eş zamanlı operasyonlar düzenlemişti. Soruşturma kapsamında 16 kişi tutuklanmış, 27 şirkete de kayyum atanmıştı.

Dilan Polat'ın 6 ay süren tutukluluğunun ardından Sıla Doğu ve Can Doğu'nun tahliye edildiği bilgisi verilirken, Dilan Polat'ın durumu ise yarın görülecek olan mahkeme tarafından değerlendirilecek. MASAK raporunda Dilan Polat'ın hesaplarında şüphe uyandıracak bir verinin bulunmadığı, ancak finansal işlemlerde karar yetkisinin olmadığı vurgulandı. Dolayısıyla, sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın tahliye olup olmayacağı merak konusu olarak gündemde yerini koruyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.