Discord kapatıldı mı? Discord neden kapatıldı? Discord erişim engeli ne zaman kalkacak?

Çocuklara yönelik şantaj ve istismar iddialarıyla gündeme gelen Discord’a erişim engeli getirildi. Peki, Discord kapatıldı mı? Discord neden kapatıldı? Discord erişim engeli ne zaman kalkacak?

Discord kapatıldı mı? Discord neden kapatıldı? Discord erişim engeli ne zaman kalkacak?
Yayınlanma:

Çocuklara yönelik şantaj, istismar gibi iddialarda adı geçen Discord'a yönelik, kapatma ve erişim engeli soruları gündemdeydi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Discord'da yaşanan siber zorbalık olaylarının ardından açıklama yapmış erişim engeli sinyali vermişti. Uygulamaya giriş yapılamaması erişim engeli sorularını bir kez daha gündeme getirdi. Peki, Discord kapatıldı mı? Discord neden açılmıyor?

Milyonlarca aktif üyesi bulunan sesli, görüntülü ve yazılı olarak iletişim imkânı sağlayan Discord, özellikle son dönemde çocuklara yönelik şantaj, istismar gibi iddialarla sıkça gündeme geliyordu. Özellikle ebeveynler Discord çeteleri nedeniyle tedirginlik yaşıyordu.

Günlerdir sosyal medyada yayılan iddialar ardından Discord kullanıcıları, platforma erişim sorunu yaşadıklarını belirten paylaşımlarda bulundu.

images-3.jpeg

DİSCORD KAPATILDI MI?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Discord'a erişim engellenmesi kararı verildiğini bildirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce Discord isimli sosyal medya platformuna 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan “çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir.

Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı sosyal medyanın ve internetin suç teşkil eden zararlı yayınlarından korumakta kararlıyız.

Toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.