Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı ile görüşecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 4-5 Ağustos tarihlerinde Mısır’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, ziyaret sırasında Bakan Fidan, Temmuz ayında göreve başlayan Mısır Dışişleri, Göç ve Yurtdışı Mısırlılar Bakanı Badr Abdelatty ile bir araya gelecek. Bu, iki bakan arasındaki ilk resmi görüşme olacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı ile görüşecek
Yayınlanma:

Ziyaret çerçevesinde, ikili ilişkiler kapsamında siyasi, ekonomik ve kültürel konular ele alınacak. Ayrıca enerji, sağlık, turizm ve savunma sanayi gibi alanlarda uzun vadeli işbirliği fırsatlarının değerlendirileceği belirtildi. Türkiye ve Mısır arasındaki ticaret hacminin mevcut 10 milyar dolardan 15 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

Bakan Fidan ve Abdelatty’nin görüşmesinde, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi’nin Türkiye ziyaretinin ardından yapılacak olan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının hazırlıkları ele alınacak. Toplantının hazırlıkları ve iki ülke arasında imzalanması planlanan 20’ye yakın anlaşma ile ilgili mevcut durum değerlendirilecek.

Filistin meselesi, Gazze’deki insani yardımlar ve bölgedeki gerginlikler, görüşmelerin ana gündem maddelerini oluşturacak. Ayrıca Libya, Sudan ve Somali’deki gelişmelerin de kapsamlı bir şekilde değerlendirileceği bildirildi. Bakan Fidan’ın, El Ariş ve Refah sınır kapılarını ziyaret ederek, Türkiye’den Gazze’ye gönderilen insani yardımların Mısır Kızılayı’nın lojistik merkezinde incelemesini yapması öngörülüyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.