Dışişleri Bakanlığından İsrail'e sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medyada yaptığı paylaşımlara tepki göstererek, “İsrail’in Filistinlilere karşı işlediği affedilmez suçları cesurca kınayan Cumhurbaşkanımızın hedef alınmasının asıl sebebi budur” dedi.

Dışişleri Bakanlığından İsrail'e sert tepki!
Yayınlanma:

Dışişleri Bakanlığından açıklamada, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımlara değinilerek, Cumhurbaşkanı'nın İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği suçları cesurca kınamasının altı çizildi.

Türkiye'nin, İsrail'in uluslararası toplum tarafından izole edilmesi için çaba harcadığı ve somut adımlar attığı belirtildi. Bazı İsrailli siyasetçilerin Türkiye ve Cumhurbaşkanı'nı asılsız iddialarla hedef almasının gerçek nedeninin bu olduğu vurgulandı.

Ayrıca, İsrail'in aşırıcı hükümetinin Filistinlilere ve İsraillilere yönelik soykırım politikalarının artık bir tehdit haline geldiği ifade edildi. Türkiye'nin, İsrail'in Filistinlilere karşı uyguladığı ırkçı ve adaletsiz politikaları gündeme taşımayı sürdüreceği belirtilerek, Filistinlilerin kendi ülkelerinde ve kendi devletlerine sahip olana dek bu haklı davayı savunacağı mesajı verildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.