Dışişleri Bakanlığından İsrail'e tepki: Tüm devletleri İsrail'e karşı ortak tutuma çağırıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) birimlerine yönelik saldırılarına sert bir açıklamayla tepki gösterdi. Bakanlık, UNIFIL'in bölgedeki güvenlik ve istikrarın korunması amacıyla görev yaptığını hatırlatarak, İsrail’in bu kritik güce saldırmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığından İsrail'e tepki: Tüm devletleri İsrail'e karşı ortak tutuma çağırıyoruz
Yayınlanma:

Açıklamada, İsrail'in saldırgan tutumunun, Netanyahu hükümetinin Lübnan’a yönelikgenişlemeci bir politika izlediğinin açık bir göstergesi olduğu ifade edilirken, İsrail’in savaşı daha geniş bir coğrafyaya yayma amacında olduğuna dikkat çekildi. UNIFIL’in bu bağlamda daha da hayati bir rol üstlendiği vurgulandı.

"İsrail’in UNIFIL'e yönelik sistematik saldırıları, silahı her koşulda kullanmaya hazır olduğunun bir delilidir" ifadelerine yer veren Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, bizzat görevlendirdiği güçlere yönelik bu saldırılara karşı harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye, uluslararası topluma İsrail’in bu saldırgan politikalarına karşı birlik olma ve İsrail’i silahlandıran ülkelere karşı ortak bir tutum sergileme çağrısı yaptı. Dışişleri Bakanlığı, bölgenin daha fazla kaosa sürüklenmemesi adına tüm devletleri sorumluluk almaya davet etti.

İsrail ordusuna ait tanklar, Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) ait bir üsse güç kullanarak girmiş ve 15 asker yaralanmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.