Doğalgaz desteğinde yeni düzenleme duyuruldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hanelere doğalgaz desteğinin yeni düzenlemeyle aylık 112 ila 312 liradan 188 lira ila 438 liraya yükseltildiğini açıkladı.

Doğalgaz desteğinde yeni düzenleme duyuruldu
Yayınlanma:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasında duyurulan yeni doğalgaz düzenlemesi konusunda yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, daha önce hane başına yılda 900 ila 2 bin 500 lira arasında tahsisat yapılan doğalgaz desteklerinde önemli bir artışa gidildiği belirtildi. Yapılan düzenlemeyle birlikte vatandaşlara yıllık olarak tahsis edilecek miktarın 1500 ila 3 bin 500 lira arasına çıkarıldığı ifade edildi. Ayrıca, ödemelerin 8 ay boyunca kış dönemine denk gelecek şekilde düzenlendiği ve böylece aylık doğalgaz desteğinin 112 ila 312 lira arasından 188 lira ila 438 liraya yükseltildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nda doğalgaz tüketim desteğiyle ilgili yaptığı açıklamalara atıfta bulunulan açıklamada, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik doğalgaz tüketim desteğini, düzenli sosyal yardım programlarımıza dahil ettik. Yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasında olan toplam 8 aylık ödeme miktarını 1500 ila 3 bin 500 liraya yükselttik." ifadelerine de yer verildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.