Doğu ve Güneydoğu'da deprem

Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Doğu ve Günaydoğu'daki birçok ilde hissedildi. Malatya Belediye Başkanı Sami Er ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan ilk açıklamalar geldi. 5,9'luk depremin ardından Malatya ve Elazığ'da eğitime bir gün ara verildi. Deprem nedeniyle toplam 187 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Doğu ve Güneydoğu'da deprem
Yayınlanma:
Güncelleme:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya merkezli 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Elazığ, Diyarbakır, Tunceli, Erzurum ve Trabzon başta olmak üzere birçok ilde hissedilen depremin 25-30 saniye sürdüğü belirtildi. Depremi hisseden vatandaşlar sokaklara çıktı.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

5,9'luk depremin ardından Malatya ve Elazığ'da eğitime bir gün ara verildi. Malatya Valisi Seddar Yavuz, "Tüm eğitim kurumlarımız tahliye edildi eğitime 1 gün ara verildi" açıklamasını yaptı.

99 KİŞİ YARALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, deprem nedeniyle toplam 187 kişinin yaralandığını açıkladı. Yerlikaya, 43 kişinin hastanede gözetim altında olduğunu belirtti.

3 BİNADA KISMİ ÇÖKME MEYDANA GELDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1 ve Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana geldiğini açıkladı.

Yerlikaya, "Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerimizde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir. 112 Acil Çağrı Merkezi'mize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341’i bilgi ; 33’ü de yardım amaçlı çağrıdır. Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

"OLUMSUZ İHBAR GELMEDİ"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Panik durumu var ama herhangi bir olumsuz haber henüz gelmedi. Can ve mal kaybı için ihbar gelmedi. Şu an ekiplerimiz sahada, araştırmalar başladı" açıklamasında bulundu.

"OLUMSUZ BİR DURUM YANSIMADI"

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Kale’de yaşanan deprem şehrimize sınır olmasından dolayı hissedildi. Vatandaşlarımız panik halinde daha güvenli yerlerde kendilerini koruma altına aldılar. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum yansımadı. Saha çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.