DSÖ, Gazze'de çocukların sağlığını korumanın tek yolu ateşkes

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan haftalık basın toplantısında, Afrika'daki M çiçeği salgınına ilişkin önemli bilgiler verildi.

DSÖ, Gazze'de çocukların sağlığını korumanın tek yolu ateşkes
Yayınlanma:

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, bu yıl Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde 18 binden fazla M çiçeği virüsü vakası bildirildiğini ve bu vakalarla bağlantılı olarak 629 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ghebreyesus, virüsün yeni türü olan Klad 1 ile ilgili bildirilen vakaların birkaç haftadır hızla arttığını ancak son haftalarda can kaybının nispeten az olduğunu belirtti.

Ayrıca, Burundi'de 258, Ruanda'da 4, Uganda'da 4, Kenya'da 2, İsveç ve Tayland'da ise 1'er M çiçeği vakası görüldüğü ifade edildi.

Ghebreyesus, DSÖ'nün M çiçeği aşılarına erişim ve teslimatını hızlandırmak için çalıştığını vurguladı ve aşıların güvenli ve etkili olmasına önem verdiklerini söyledi.

Ayrıca, 1 Eylül'de DSÖ ve ortaklarının Gazze'de 10 yaş altı 640 binden fazla çocuğa ulaşmak amacıyla çocuk felci aşılaması başlatacağını belirtti. Bu kampanya, 4 hafta arayla 2 turda verilen 2 doz aşıyı içerecek ve Gazze'ye 1,2 milyondan fazla doz çocuk felci aşısı ulaştırılmış olacak. Kampanyanın her turunda en az yüzde 90 aşılama oranına ulaşmayı hedeflediklerini belirten Ghebreyesus, 2 bin 180'den fazla sağlık çalışanı ve yardım görevlisinin eğitildiğini söyledi.

Ghebreyesus, Filistin Sağlık Bakanlığı, BM Çocuklara Yardım Fonu, BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı ve diğer kuruluşlara kampanyadaki ortaklıkları için teşekkür etti. Çatışmalara "insani ara verilmesi" taahhütlerini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Gazze'de çocukların sağlığını korumak için tek çözümün ateşkes olduğunu vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.