DSÖ yeni salgın 'X hastalığı' için uyardı: 'Pandemi Anlaşması' gündemde!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Ghebreyesus, yeni bir salgın için uyarılarda bulundu. Ghebreyesus, ''Dünya buna hazır değil'' dedi.

DSÖ yeni salgın 'X hastalığı' için uyardı: 'Pandemi Anlaşması' gündemde!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Ghebreyesus'un 'X hastalığı' olarak adlandırılan yeni bir salgın hastalığa dair uyarılar yaptı. COVID-19 salgını sürecinde yaşanan sorunların hala devam ettiğini söyleyen Ghebreyesus, bu yeni hastalığın COVID-19'dan 20 kat daha ölümcül olabileceği konusunda dikkat çekti.

CNN'de katıldığı programda Ghebreyesus, pandemi dönemi ve sonrasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle, Kovid-19 salgını sırasında zamanında ve şeffaf bilgi paylaşımının ve küresel koordinasyonun önemli sorunlarla karşılaştığını vurguladı. Bu sorunların devam ettiğini belirten Ghebreyesus, dünyanın yeni bir salgına hazır olmadığını ifade etti.

Ghebreyesus, salgınla mücadelede kullanılan araçlar olan aşı ve ilaç gibi önemli bilgilerin paylaşılmasını kolaylaştırmak için tüm ülkeleri "pandemi anlaşması" imzalamaya çağırdı. Sisteminde boşluklar olduğunu belirten Ghebreyesus, bir salgın durumunda hazırlıksız olunduğunda ciddi sonuçlarla karşılaşılabileceğini ifade etti. Ancak, doğru müdahalelerle zararın en aza indirilebileceğini de ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.