"DÜĞÜM-1" operasyonlarında 88 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin, Kahramanmaraş, Erzurum, Samsun, Nevşehir ve Balıkesir merkezli 19 ilde gerçekleştirilen "Nitelikli Dolandırıcılık" suçuna yönelik operasyonlar hakkında bilgi verdi.

"DÜĞÜM-1" operasyonlarında 88 şüpheli yakalandı
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen "DÜĞÜM-1" operasyonlarının düzenlendiğini belirtti.

Operasyonlar neticesinde 88 şüphelinin yakalandığını ve bu kişilerin toplamda bin 748 kişiyi dolandırdıkları tespit edildiğini açıklayan Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki halkımızı çeşitli yöntemlerle dolandıranların enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız" dedi.

Yerlikaya, operasyonların Mersin, Kahramanmaraş, Erzurum, Samsun, Nevşehir ve Balıkesir başta olmak üzere Hatay, Denizli, Adana, Siirt, Diyarbakır, Kayseri, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, İzmir, İstanbul, Muğla ve Manisa illerinde gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyonlar sonucunda 10 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 2 adet ruhsatsız pompalı tüfek, çok sayıda bilgisayar, telefon, sim kart ve taşınabilir bellek ile önemli miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildiğini aktardı.

Ayrıca, suçtan elde edildiği tespit edilen yaklaşık 100 milyon lira değerinde 37 lüks araç, 17 tapu kaydı, 7 şirket ortaklık payı ve 142 banka ile kripto hesabına da el konulduğunu ifade eden Yerlikaya, operasyonlara katılan polisleri tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" mesajını paylaştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.