Düğünlerde 0.25 gram altın modası başladı!

Ekonomik zorluklar nedeniyle artık çeyrek altın almakta zorlanan vatandaşlar, düğünlere 0.25 gramlık minik altınlarla katılmaya başladı. Minik altın satışları hızla artıyor.

Düğünlerde 0.25 gram altın modası başladı!
Yayınlanma:

600 lira değerindeki, 0.25 gram ağırlığındaki ve tırnak büyüklüğündeki minik altınlar, düğünlerin yeni gözdesi oldu.

UCUZ HEDİYELİK SATIŞI GÜNDEMDE

Geçtiğimiz yıl yaşanan depremin büyük yıkımını atlatmaya çalışan Hatay'da bu yıl evlenen çift sayısı ve düğünler artış gösterdi. Ancak ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşlar, geleneksel olarak çeyrek altın götürdükleri düğünlere bu kez 0.25 gramlık altınlarla gidiyor.

Bölgede esnaflık yapan Güneyler Kuyumculuk Mesul Müdürü Nuri Şişman, artan altın fiyatları karşısında vatandaşların daha ucuz hediyelik altına yöneldiklerini belirtti. Şişman, "Deprem bölgesinde asrın felaketinin hemen sonrasında hizmet vermeye başladık. Yavaş yavaş sezon başlıyor ama artan fiyatlar nedeniyle piyasa oldukça dardı. İnsanlar artık çeyrek, yarım ve tüm altınları alamıyor. Tercihler yarım altına kadar düştü ve en son 0.25 gramlık altınlar tercih ediliyor" dedi.

Nuri Şişman, geleneklerine bağlı kalan vatandaşların para takmak yerine altın almayı sürdürdüğünü ancak artık 600 liralık 0.25 gramlık altınlara yöneldiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.