Dünya genelinde şubat ayı sıcaklık rekorları kırıldı

Copernicus uydu izleme sistemi verilerine göre, geçtiğimiz ay dünya genelinde ortalama yüzey hava sıcaklığı, tarih boyunca kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı.

Dünya genelinde şubat ayı sıcaklık rekorları kırıldı
Yayınlanma:

Şubat ayında ortalama sıcaklık 13,54 santigrat derece olarak ölçülürken bu değer 1991-2020 yılları ortalamasının 0,81 derece üzerinde gerçekleşti. Bu, son 9 ayın en sıcak aylarından biri olarak kaydedilirken son 12 aydaki küresel ortalama sıcaklık ise 1991-2020 ortalamasının 0,68 santigrat derece üzerine çıktı.

Avrupa'da yaşanan kışın da 1991-2020 ortalamasının 1,44 derece üzerinde seyrettiği belirlendi. Şubat ayında, Orta ve Doğu Avrupa'da ortalamanın çok üzerinde sıcaklıklar yaşanırken dünya genelinde Kuzey Sibirya, Kuzey Amerika'nın orta ve kuzeybatısı, Güney Amerika'nın büyük bölümü, Afrika'nın tamamı ve Batı Avustralya'da da ortalamanın üzerinde sıcaklıklar kaydedildi.

Deniz yüzeyi sıcaklıkları da olağanüstü seviyelere ulaştı. Şubat ayında kaydedilen 21,06 santigrat derece, bugüne kadar herhangi bir ay için kaydedilen en yüksek deniz yüzeyi sıcaklığı olarak tarihe geçti. Bu durum, deniz ekosistemlerinin dengesini bozabilir ve deniz canlılarının yaşamını tehdit edebilir.

Küresel ısınmanın engellenememesi durumunda dünya genelinde rekor sıcaklıkların devam edeceği ise uzmanlar tarafından yapılan uyarılar arasında...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.