Ece Erken’in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesine dair davada karar açıklandı: Kasten öldürme…

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu 2022 yılında silahlı saldırı sonucu öldürülmüş ve dava için 20 sanık yargılanmıştı. Davada karar çıktı.

Ece Erken’in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesine dair davada karar açıklandı: Kasten öldürme…
Yayınlanma:

Bakırköy'de 2022 yılında avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin görülen davada, 20 sanığın yargılandığı mahkeme kararını verdi. Mahkeme, 4 sanığı "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, 6 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Mahkeme, 4 sanığı "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırarak, verilen cezada indirim uygulamadı.

Duruşmada son savunması sorulan sanıklardan Ali Yasak, hakkındaki iddiaların gerçek olmadığını ileri sürerek suçlamayı kabul etmedi. Kadir Yasak da olay anında ateş ettiğini ancak kasten öldürme suçunu kabul etmediğini belirtti. Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını savunarak beraatlerini ve tahliyelerini talep etti.

Mahkeme, sanıklar Kadir Yasak, Ali Yasak, Seccad Yeşil ve Serkan Dakman'ı "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırırken, sanıklara verilen cezada indirim uygulamadı. Sanık Kadir Yasak, müşteki Murat Bilmez'e yönelik "kasten yaralama" suçundan da 4 yıl 6 ay, "Yağmaya teşebbüs" suçundan 9 yıl ve "ruhsatsız silah taşıma" suçundan 2 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Ali Yasak ise müşteki Murat Bilmez'e yönelik "kasten yaralama" suçundan 4 yıl 6 ay, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, Abdülkadir Kara'ya "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 10 yıl, "kasten yaralamaya yardım etme" suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası vererek sanığın tahliyesine hükmetti.

Kerem Öztürk'ü "yağmaya teşebbüs etmeye azmettirme" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanığın tahliyesine karar verdi. Gökhan Karakan'ı ise "yağmaya teşebbüs etme" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı ve tahliyesine hükmetti.

Mahkeme, 10 sanığa "suçluyu kayırma" ile "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlarından 5 bin lira adli para cezası ile 5 ay hapis cezası verirken, 3 sanığın ise tüm suçlardan beraat etmelerine karar verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.