Eğitimde işbirliği protokolü imzalandı

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) ile Muradiye Öğretim Kurumları arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı.

Eğitimde işbirliği protokolü imzalandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner ve Muradiye Öğretim Kurumları Genel Müdürü Hayrullah Karakuş tarafından karşılıklı olarak imza altına alınan protokol kapsamında; ANKESOB yönetim, denetim ve disiplin kurulu ve personeli ile birinci derece yakınları, ANKESOB'a bağlı odaların yönetim, denetim kurulları ve personeli ve birinci derece yakınları ile üye esnaf ve sanatkarların çocuklarının Muradiye Öğretim Kurumları'ndan uygun şekilde (yüzde 25-30 indirim) eğitim hizmeti almaları sağlanacak. 11 kreş ve anaokulu, 7 ilkokul, 7 ortaokul, 4 Anadolu lisesi, 4 fen lisesi olmak üzere toplam 8 okul kampüsünde 33 okul türünde geçerli olacak protokol, imzalandığı tarihten itibaren bir eğitim-öğretim dönemini (Eylül 2018- Haziran 2019) kapsıyor. 

İmzaların atılmasının ardından konuşan ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, geleceği bugünden çok iyi eğitim almış üretenlerin şekillendireceğini belirterek, "İnsan yetiştirmek zor ve zahmetli bir iş. Aslından eğitim, hayatımızın sonuna kadar devam eden çok önemli bir süreç.  İyi yetişmiş insan gücü ülke ekonomisine katma değer katar. Dolayısı ile insana yatırım, yani eğitime yatırım her zaman önceliğimiz olmalıdır. Sonuçta hepimiz geleceğe yatırım yapıyor, çocuklarımızın her alanda daha iyi şartlarda eğitim almalarını hedefliyoruz. Çağdaş eğitim anlayışının yanı sıra manevi değerlerle yetiştirilen çocuklarımız gelecekte ülkemizin geleceğini şekillendirecekler. Bu anlamda Muradiye Öğretim Kurumları ile gerçekleştirdiğimiz eğitimde işbirliği protokolünü önemsiyoruz. Eğitimde işbirliği protokolünün, vatanına, milletine bağlı bireylerin yetişmesine vesile olması temennisi ile her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

dsc_4733.jpg

21. YÜZYIL EĞİTİM ANLAYIŞI

Muradiye Öğretim Kurumları Genel Müdürü Hayrullah Karakuş da yaptığı konuşmada, Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve temel ilkelerini esas alarak, okullarında öğrenci merkezli eğitim ve öğretim hizmeti verdiklerini vurgulayarak, hedeflerinin önce insan, sonra alanında lider "Mükerrem Nesiller" yetiştirmek olduğunu kaydetti. Özel Muradiye Öğretim Kurumları olarak uzman eğitim personelinin  görev yaptığı okulları ile 1985 yılından bugüne eğitim ve öğretimde tercih edilmenin haklı onurunu yaşadıklarını ifade eden Genel Müdür Karakuş, "Özel Muradiye Öğretim kurumları 1985 de çıkmış olduğu yolda 'Önce İnsan'  felsefesiyle eğitim ve öğretimde topluma kazandırdığı bireyler ile gurur duymaktadır. Muradiye Okulları  öğrencilerine  yenilikçi anlayışa uygun olarak eğitim verirken, inovatif düşünce kültürüne sahip bireyler yetiştirmeyi hedefler. Meraka, araştırmaya, keşfe teşvik eden öğrenme ortamları ve kaynaklar sağlar. Okullarımızda her seviyede laboratuvar ve atölye  çalışmaları, robotik ve kodlama eğitimleri öğrencilerimizin  teknolojiyi kullanmasını ve yaşayarak öğrenmesini sağlar. Çağımızda bilim ve teknolojideki hızlı gelişmeler sonucunda ortaya çıkan kültürel ve toplumsal ihtiyaçlar, yaşam boyu öğrenen insan profilini getirmiştir. Muradiye ailesi olarak bizler de bu amaçla  hayat boyu öğrenen, üreten, sosyal sorumluluk projelerinde yer alan, okuma, öğrenme ve araştırma bilincine sahip  öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Okullarımızın fiziksel mekanları öğrencimizin  her türlü ihtiyacına cevap verecek şekilde düzenlenmiştir. Okullarımız;  akademik ve idari binaları, konferans salonları  kütüphaneleri, spor alanları ile öğrencilerimizi her yönden destekleyen koruyucu donanıma sahiptir." diye konuştu.

Karakuş imzalanan eğitimde işbirliği protokolünün iki taraf için de hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.