Ekmeğin hikayesi Cermodren’de
Ekmeğin tarihi 10 bin yıl öncesine, insanların tahılı taşlar arasında kırıp ufaladığı, sonrasında su katıp elde ettiği hamuru yassı bir kaya üzerinde ateşle pişirdiği günlere uzanıyor.
HABER GÜLTEN KURT
Ekmeğin tarihi 10 bin yıl öncesine, insanların tahılı taşlar arasında kırıp ufaladığı, sonrasında su katıp elde ettiği hamuru yassı bir kaya üzerinde ateşle pişirdiği günlere uzanıyor. Anadolu’nun insanlığa armağan ettiği buğday ise insan yaşamını ekonomik ve kültürel olarak etkileyen temel ham madde. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, K.K.T.C, Türkmenistan, Makedonya, Türk Cumhuriyetleri, Almanya, Arjantin, Belarus, Fas, Güney Afrika, İsrail, İtalya, Ukrayna ve daha birçok ülkenin katılımı ile gerçekleşecek Festival birbirinden ünlü misafirleri ağırlayacak.
ÜNLÜ ŞEFLER GELECEK
Göbeklitepe mirasını Ankara’da yaşatacak olan Uluslararası Ekmek Festivali ünlü şeflerin workshopları ile renklenecek. Ünlü diyetisyenler ekmekle ilgili doğru bilinen tüm yanlışları konuşacak. Son zamanlar da ev hanımlarının evlerinde ekşi maya ile yaptıkları artisan ekmekler sosyal medya hesaplarında ön planda. Ünlü gurmeler ve ünlü blogerler ekmek festivalinde takipçileriyle bir arada olurken festivalde yer alacak şefler Türk mutfağının yanı sıra uluslararası mutfakların da tariflerini ziyaretçiler ile paylaşacak. Ru-An Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek Uluslararası Ekmek Festivali’ne 75 bin üzerinde katılımcı bekleniyor. Uno’nun altın sponsor olarak yer aldığı Festival, Cermodern’de (Adliye Otoparkı yanı/Sıhhiye) 13-15 Ekim 2017 tarihlerinde ziyaretçileri ile buluşacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.