Ekonomik şartlar karşısında zorlanan vatandaş için sinemaya gitmek lüks oldu

Ekonomik şartların giderek zorlaştığı günümüzde, sinemaya gitmek artık birçok kişi için lüks haline geldi. Sinema bilet fiyatlarındaki artış ve ikramlıkların yüksek maliyetleri, bu popüler eğlence etkinliğini erişilmesi zor bir hale getirdi.

Ekonomik şartlar karşısında zorlanan vatandaş için sinemaya gitmek lüks oldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Sinema bileti fiyatları, haftanın günlerine ve izleyici grubuna göre değişiklik gösteriyor. Salı günleri uygulanan halk günü indirimi bile 135 TL’ye çıktı. Pazartesi, çarşamba ve perşembe günleri tam bilet fiyatı 175 TL iken, öğrenci, öğretmen ve 60 yaş üstü için indirimli biletler 160 TL’den satılıyor.

Cuma, cumartesi ve pazar günleri ise tam bilet fiyatı 190 TL, indirimli biletler ise 175 TL. Engelli vatandaşlar için sabit fiyat uygulamasıyla biletler 135 TL’den satışa sunuluyor.

1-001.jpg

İKRAMLIK FİYATLARI UÇUŞTA

Sinemada film izlerken keyfi tamamlayan patlamış mısır ve içeceklerin fiyatları da oldukça yüksek fiyatlı olarak satılıyor. Bir kutu patlamış mısır 75 TL, bir şişe su ise 20 TL gibi fiyatlarla satılıyor. Bu durum, sinema deneyimini daha da pahalı hale getiriyor.

ALTERNATİF EĞLENCE ARAYIŞLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR...

Yüksek sinema maliyetleri, insanların alternatif eğlence arayışlarına yönelmesine neden oldu. Dijital platformlar üzerinden film ve dizi izlemek, daha ekonomik bir seçenek olarak öne çıkıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum