Ekrem İmamoğlu mülteci konunda İçişleri Bakanlığı'nı hedef aldı: ''Veriler gerçek değil''

stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Metro İstanbul bröve töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul'da yaşayan mültecilerin sayısına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Ben 2 milyonu aşıyor diyorum. Birileri rakam veriyor, 1 milyon 53 bin. Kendileri de inanmıyor. İlçe belediyelerinin rakamlarını toplasınlar veri daha da yukarı çıkar." dedi.

Ekrem İmamoğlu mülteci konunda İçişleri Bakanlığı'nı hedef aldı: ''Veriler gerçek değil''
Yayınlanma:

Ekrem İmamoğlu'nun açıklaması, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul'da yaşayan yabancı sayısını 1 milyon 87 bin 17 olarak açıklamasının ardından geldi.

RESMİ VERİLER VE İMAMOĞLU’NUN İDDİALARI

İmamoğlu, daha önce Almanya’da yaptığı konuşmada İstanbul’da 2,5 milyona yakın sığınmacı olduğunu belirtmişti. Buna karşılık İçişleri Bakanlığı, İstanbul'da yaşayan yabancı sayısını 1 milyon 87 bin 17 olarak kaydetmişti. İmamoğlu, bu rakamların gerçeği yansıtmadığını ve ilçe belediyelerinin verileri toplandığında, yabancı sayısının daha yüksek olduğunu savundu.

İSTANBUL’DA NÜFUS VE GÖÇMEN SORUNU

İmamoğlu, İstanbul'un resmi nüfusunun 16 milyona yakın olduğunu, ancak çeşitli nedenlerle kente gelen insanlarla birlikte bu rakamın 17 milyonu aştığını belirtti. "Arzu etmediğimiz derken bazı zor koşullardan kaçan insanların da geldiği bir ülkeyiz. Bunda bir kısım dış politikanın yanlış yönetilmesinin de aşırı sayılarda var." ifadesini kullanan İmamoğlu, dış politikanın etkisine dikkat çekti.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL’İN AÇIKLAMALARI HAKKINDA

Metro İstanbul bröve töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in "İmamoğlu ya da Yavaş aday olsaydı, Erdoğan şu an Cumhurbaşkanı koltuğunda oturmuyordu" açıklaması hakkında değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, "Sayın Genel Başkanımızın değerlendirmeleri kendi şahsi görüşleridir ve kendisine sorulmalıdır" yanıtını verdi.

ADALAR’DAKİ TOPLU TAŞIMA SORUNU

Adalar'da vatandaşların "Azmanbüs" olarak adlandırdıkları minibüsler konusunda başlayan eylemler hakkında da konuşan İmamoğlu, "Adalar halkıyla olan üst seviyede olan samimi diyaloğumuza zarar getirecek hiçbir davranışa ne ben ne de çalışma arkadaşlarımız bulunamaz." dedi. Adalar’da toplu taşıma zaruretinin olduğunu ve atların zulmünü gidermek adına faytonların kaldırılma sürecinde halkçı ve katılımcı bir model yönettiklerini vurguladı.

İMAMOĞLU’NUN GENEL MESAJLARI

İmamoğlu, "Bizim siyaset anlayışımızda tepkiyi gösteren insanları duymak en önemli fıtratımızdır. Tepkiyi elbette duyuyorum, anlıyorum." diyerek, halkın tepkilerine duyarlı olduklarını belirtti. Adalar’da toplu taşımayı sağlamak mecburiyetinde olduklarını, şu anda hizmette olan araçların Roma gibi tarihi şehirlerin tarihi bölgelerinde kullanılan araçlar olduğunu ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.