Emekli maaşlarına gelen zamdan sonra gözler banka promosyonlarında

Bankaların emeklilere verdiği promosyonlarda değişikliğe gidilecek. Boşa düşen üst limit sınırı yeniden güncellenecek.

Emekli maaşlarına gelen zamdan sonra gözler banka promosyonlarında
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, TÜİK tarafından açıklanan yüzde 37.56'lık enflasyon karşısında yüzde 5 ek zam yapılarak 2024 SSK ve Bağ-Kur zammının yüzde 42.57 olarak belirlendiği ifade edildi.

En düşük emekli maaşının yalnızca yüzde 33.34 oranında artışla 10 bin liraya çıkarılmasının ardından, emeklilerin beklentilerini karşılamayan bu zam oranları nedeniyle birçok emekli, günlük ihtiyaçlarını karşılamak adına banka promosyonlarına başvurdu.

Yıllardır uygulanan promosyon sistemine de değişikliğe gidileceği belirtildi. Emeklilere 3 yıl boyunca aynı bankadan maaş alma sözü veren nakit promosyon kampanyaları, uzun süredir aynı sisteme göre şekilleniyordu. Ancak birçok banka, 2023 yılında promosyon kampanyalarını güncelledi ve mevcut üst sınır olan 10 bin liralık emekli maaşı, Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında değişmiş oldu.

Erdoğan'ın en düşük emekli maaşını 10 bin lira olarak açıklaması, bankaların mevcut ödeme tablosundaki üst limitin boşa düşmesine neden oldu. 2024 yılı itibarıyla, dul ve yetim maaşları haricindeki tüm emeklilerin aylıklarının 10 bin liranın üzerinde olması bekleniyor, bu da bankaları mevcut şartlar altında tek tip ödeme sistemine yönlendirecek. Ancak, yıllardır promosyon ödemeleri gerçekleştiren bankaların, 2024 yılında yeni tablolarını açıklamaları bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.