Emekliler gözünü Kabine toplantısına çevirdi: Yeni zam oranı bugün belli olabilir | En düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Bugün saat 14:00'te gerçekleşecek olan Kabine toplantısı, milyonlarca SSK, Bağ-Kur, tarım emeklisi, dul ve yetim maaşı alan emekli için büyük bir öneme sahip. Emekliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantı sonrasında açıklamasını bekliyor ve yeni zam oranlarını öğrenmeye hazırlanıyor.

Emekliler gözünü Kabine toplantısına çevirdi: Yeni zam oranı bugün belli olabilir | En düşük emekli maaşı kaç TL olacak?
Yayınlanma:

Emeklilerin yüzde 37,57 oranında zam almasının ardından, Refah Payı ve ek zamların eklenmesiyle birlikte bu oranın yüzde 50 civarına yaklaşması bekleniyor. Emekliler, maaşlarındaki artışı ve ek zamları değerlendirmek adına heyecan içerisinde Kabine toplantısının sonuçlarını bekliyor.

Milyonlarca memur, asgari ücretli ve emekli için Ocak ve Temmuz aylarındaki zam tarihlerinde enflasyon rakamları büyük bir öneme sahip. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, memur ve memur emeklisine yüzde 49,25, asgari ücretliye enflasyondan bağımsız olarak yüzde 49,11 zam yapıldı. Emeklilere ise 2023 yılının ikinci yarısına ait aylık enflasyon rakamlarının kümülatif toplamı olan yüzde 37,57 oranında zam gerçekleşti.

Emekliler, Kabine toplantısı sonrasında yapılacak açıklama ile maaşlarına gelecek olan zam oranını öğrenerek, yeni döneme ilişkin mali planlamalarını yapacak. Kabine toplantısının ardından emeklilerin maaşlarındaki güncellemelerle ilgili detaylı bilgiler kamuoyu ile paylaşılacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.