En pahalı pasaportlar listesinde Türkiye'nin sıralaması değişti!

Türkiye pasaport maliyetleri konusunda zirveye yerleşti. Henley Pasaport Endeksi Türkiye gerçeğini açıkladı.

En pahalı pasaportlar listesinde Türkiye'nin sıralaması değişti!
Yayınlanma:

Türkiye, dünya genelindeki pasaport maliyetleri sıralamasında birinci sıraya yükseldi. Henley Pasaport Endeksi'nde 52. sırada yer almasına rağmen Türk pasaportunun 10 yıllık maliyeti 8 bin 623,30 TL olarak belirlendi. Bu rakam, hem 1 Ocak hem de günümüz kurlarıyla düşünüldüğünde dünyanın en pahalı pasaportu konumunda.

AB ÜLKELERİYLE KRİZLER ANA NEDEN

Özellikle Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle yaşanan vize krizi, Türkiye'nin bu sıralamada öne çıkmasında etkili oldu. Bu durum, Türk vatandaşlarının seyahat özgürlüğünü kısıtlayan önemli bir sorun olarak değerlendiriliyor.

Dünyanın en pahalı pasaportları listesinde Türkiye'yi Meksika takip ediyor. Meksika'nın 10 yıllık pasaport maliyeti 234 ABD doları iken, üçüncü sırada Avustralya 228 dolarla yer alıyor. Ardından ABD ve Yeni Zelanda geliyor.

Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Singapur ve Japonya gibi güçlü pasaportlara sahip ülkelerde pasaport maliyetleri Türkiye'nin çok altında bulunuyor. Örneğin, Fransa'da 10 yıllık pasaport maliyeti 94 dolar iken, Almanya'da 41 dolar, İtalya'da 126 dolar, İspanya'da 33 dolar, Singapur'da 53 dolar ve Japonya'da 115 dolar seviyesinde seyrediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.