Epstein dosyasında FBI hakkında dava açıldı: Sessiz mi kaldı?

ABD'de Federal Soruşturma Bürosu (FBI) hakkında Jeffrey Epstein davasıyla ilgili çocuk istismarı ve fuhuş trafiğine uzun süre izin verdiği iddiasıyla dava açıldı. New York Güney Bölge Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, ismi açıklanmayan 12 mağdur, FBI'ın Epstein'ın suçlarına karşı gecikmeli ve etkisiz tepki verdiğini iddia etti.

Epstein dosyasında FBI hakkında dava açıldı: Sessiz mi kaldı?
Yayınlanma:

Dünyayı sarsan Epstein davasında yeni bir gelişme yaşanıyor. Mağdurların avukatları tarafından mahkemeye gönderilen dilekçede, FBI'ın Jeffrey Epstein'ın yıllardır çocuk ve genç kadınları seks ticaretinde kullanmasına ve cinsel istismarına engel olmadığı belirtildi. Mağdurlar, FBI'ın 20 yıldan fazla bir süredir Epstein'ın suçlarına müdahale etmediğini ve gereken soruşturmayı yapmadığını savundu.

Dava dosyasında, FBI'ın Epstein'ın suçlarına yönelik kanıtları göz ardı ettiği ve hatta raporların ardından uzun süre harekete geçmediği iddiaları yer aldı. Özellikle 2005 yılında Florida-Palm Beach'te yerel polisin, reşit olmayan bir kız çocuğunun Epstein'ın evinde cinsel istismara uğradığına dair rapor vermesine rağmen FBI'ın bir yıl boyunca dava açmak için harekete geçmediği belirtildi.

Epstein'ın 2006'da suçunu kabul ettiği ve 13 ay hapis cezası aldığı hatırlatılan dava dosyasında, FBI'ın hâlâ Epstein'ın suçlarına karşı gereken adımları atmadığı ve hatta 2 yıl sonra soruşturmayı tamamen kapattığı vurgulandı.

Mağdurlar, ABD hükümeti ve FBI'dan tazminat talep ederken, Epstein'ın hakkındaki belgelerin açıklanmasını ve sorumluların adalet önüne çıkarılmasını istiyorlar. Bu dava, FBI'ın Epstein davasıyla ilgili suçlamalarla yüzleşmesine ve sorumluluklarını yerine getirip getirmediğinin değerlendirilmesine odaklanmaktadır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.