Erdoğan: Altındağ hizmeti seçti

Altındağ Belediyesi 1 Milyon metrekare alana kurulan Türkiye’nin ilk ve tek açık hava köy müzesi Altınköy Açık Hava Müzesi’ni ve 112 yatırımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla törenle hizmete açtı.

Erdoğan: Altındağ hizmeti seçti
Yayınlanma:
Güncelleme:

ALTINDAĞ BELEDİYESİ’NDEN REKOR AÇILIŞ

Altındağ Belediyesi 1 Milyon metrekare alana kurulan Türkiye’nin ilk ve tek açık hava köy müzesi Altınköy Açık Hava Müzesi’ni ve 112 yatırımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla törenle hizmete açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Altındağ Karapürçek Köroğlu Parkı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti. Sözlerine “Beni bağrınıza bastığınız için her birinize teşekkür ediyorum” diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Altındağ demokrasinin de kalesi olmuştur. Altındağ sadece tarih ve kültürün değil TBMM'ye ev sahipliği yapmasıyla da aynı zamanda milli iradenin de merkezidir. 2014'te Altındağ hizmet siyasetini seçti. Eski Türkiye heveslilerinin özelikle saldırdığı 2009'da Altındağ yüzde 57,3 ile 'milli irade' dedi. 24 Haziran'da Altındağ bir kez daha bize, partimize rekor düzeyde oy oranlarıyla sahip çıktı.

ekran-resmi-2019-02-20-17.28.03.png

İSTİKRARI SÜRDÜRMELİYİZ

16 Nisan halk oylamasında Altındağ yüzde 63,3 ile kalıcı istikrar dedi, büyük ve güçlü Türkiye dedi. Şu ana kadar girdiğimiz 14 seçimde de Altındağ bize destek verdi. Vesayete karşı durdu. Sizler güçlü duruşunuzla sadece Altındağ ve Ankara'nın gelişmesine katkıda bulunmadınız. Aynı zamanda Türkiye'nin son 17 senesinde, eğitimde, sağlıkta, ekonomide yazdığı destanlarda pay sahibi olmuştur. Rabbim kardeşliğimizi muhabbetimizi daim eylesin. İnşallah 31 Mart akşamında bu başarılarımıza bir yenisi ekleyeceğiz. 31 Mart'ta Altındağ'dan yine rekor bekliyoruz. Ankara’mızın manevi muhafızı Hacı Bayram Veli Hazretleri, Şeyh Taceddin Hazretleri, Şeyh İzzettin Hazretleri, Melike Hatun gibi gönül insanları Altındağ’da yatıyor. Örnek hayatlarıyla, Ankara’ya İslam mührünü vuran hak âşıklarını rahmetle yâd ediyorum” dedi.

TEK KALEMDE 306 TRİLYON LİRAYI AŞAN PROJE

Bugün tek kalemde 306 trilyon lirayı aşan projeyi açıyoruz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'yi şehir hastaneleri ile donatmak hedefimdi.  Şimdi bunu gerçekleştiriyoruz. Yüksek hızlı tren hattında da çalışmalar devam ediyor. Ankara Kalesi'nin 12 kilometrelik yolunu kültür rotası haline getiriyoruz. Ankara'ya 13 millet bahçesi yapıyoruz. 4 tanesi Altındağ'da olacak. Ankara'nın ulaşımını yeni metro hatlarıyla daha da rahatlatacağız. Ulaşım ve sağlık beklentileri karşılanacak. 14 Mart'ta Etlik Şehir Hastnesi'ni hizmete sunuyoruz. Siteler esnafının taleplerini belediye başkan adaylarımız biliyor, çok yakın takip ediyorlar” şeklinde konuştu. Miting esnasında apartmanda bulunan bir vatandaş eline mikrofonu aldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a balkondan sevgi gösterisinde bulundu.

erdogan1.png

TİRYAKİ: ALTINDAĞ’A GÖZÜMÜZ GİBİ BAKTIK

Altındağ Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki ise, “Bir şehre gönül gözüyle bakanlar, şehrin ruhunu, tarihini, medeniyetini, kültürünü görürler. Biz de 15 yıl boyunca Altındağ’a gönül gözümüzle baktık. Çarpık kentleşme ve büyük sorunlarla boğuşan, insanların yaşamaktan uzak durduğu Altındağ’dan, bugün Türkiye’de kültürel varlıklarına sahip çıkan, turizm zenginlikleri ile dikkat çeken, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği bir Altındağ’a dönüştü. Gerçekleştirdiğimiz projeler ile sadece Altındağ’da değil, tüm Türkiye’de Altındağ’ın adını duyurduk. Sizlerin duaları sayesinde çok güzel işler başardık. Artık yeni hayaller ile Yenimahalle’de çok daha büyük projelere imza atacağız” diye konuştu.

112 TESİS HİZMETE AÇILDI

Altındağ Belediyesi açılış rekoru kırarak Altınköy Açık Müzesi ve 112 tesisin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve çok sayıda vatandaşın katılımlarıyla gerçekleştirdi. 112 tesisin içinde Hamamarkası’na inşa edilen 60 konağın bulunduğu Konut Projesi, 29 park, 5 Acil Sağlık Hizmet binası, 2 Aile Sağlığı Merkezi, 2 mahalle camisi, 3 kapalı semt pazarı, Siteler çok katlı otopark, Zübeyde Hanım Polis Merkezi, Başkent Doğalgaz Hizmet Binası, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü, 2 mahalle kütüphanesi, Karapürçek Spor Merkezi, Battalgazi Kültür Merkezi, Hamamönü Millet Kırathanesi ve Hayvan Barınağı da bulunuyor. 15 yıl içinde, Altındağ’ı tüm donatıları ve yapıları ile örnek bir ilçe haline getirdiklerinin altını çizdi.

acilislar.png

ALTINKÖY, TÜRKİYE PROJESİDİR

“Bu tarihi ilçeye, Altındağ’a bugüne kadar yüzlerce tesis kazandırdık. En değerli projelerimizden birisi Altınköy Açık Hava Müzesi… Özellikle şehirde yaşayan çocuklarımızın mutlaka Altınköy’ü görmesi gerektiğine inanıyorum. Altınköy’ün kendisi bir müze. Ancak içinde de farklı müzeler var. 100 yıllık çantı evlere sahip çıktık bu projeyle. Karadeniz’in orman köylerinde fırınlara odun olarak satılan bu evleri kamyonlarla Altınköy’e getirdik. Sadece bu bile, projenin büyüklüğünü göstermeye yeter. 100 yıl öncesinin köy hayatının yaşatıldığı bu değerli projemizin toplam büyüklüğü 1 milyon metrekare. At manejinin bulunduğu 350 dönümlük ikinci etabı yeni tamamlandı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da teşrifleri ile açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu proje benim için çok kıymetli. Türkiye’de başka bir örneği olmamakla birlikte, Altınköy bir Türkiye projesidir.

ESKİ MAHALLE KÜLTÜRÜ YENİDEN CANLANDIRILACAK

Açılışını yaptığımız bir başka kıymetli proje ise, Hamamarkası bölgesine yaptığımız konut projesi. Arzu ediyorum ki, burada mahalle kültürü yeniden canlanacak. İnsanlar, Ankara’nın ‘Old City’ denilen bu tarihi yerinde yeniden oturacak. 60 tarihi Ankara evinin inşaatı tamamlandı. Tamamı ahşap ve taştan yapılan bu konakların hiç birinde beton kullanılmadı ve Ankara’nın merkezinde eski mahalle kültürü yeniden canlandırıldı. Tarihimize hak ettiği değeri vererek ve Altındağ’ı bugünkü modern görüntüsüne kavuşturduk. Biz her yıl, bütçemizin yarısını yatırıma harcadık. Emeklerimize ve azmimize de yakışan bir ilçeye kavuştuk.

GÖNÜL BAĞIMIZ, KADER BİRLİĞİMİZ HER ZAMAN DEVAM EDECEK

Artık yepyeni bir dönem başlıyor. Yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu yolculuğa çıkarken de yine siz değerli Altındağlı kardeşlerimin desteği, güveni, inancı ve dualarının da hep yanımda olduğunu biliyorum. 31 Mart 2019 itibarıyla Altındağ Belediye Başkanlığı görevim sona erecek olabilir. Ancak sizlerle kurduğumuz gönül bağımız, kader birliğimiz her zaman devam edecek. Altındağ’a hizmet etmekle geçen 15 yılımı daima sevgiyle, mutlulukla ve özlemle hatırlayacağım. Yolunuz, yolumuz açık olsun. Hakkınızı helal ediniz, varsa hakkımız helal olsun” ifadelerini kullandı.

56365.jpg

ÖZHASEKİ: ALTINDAĞ’A METRO YAPACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altındağ’da bulunan Altınköy ve 112 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Tesislerin açılışı için gerçekleştirilen törene, Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki de katıldı.

ALTINDAĞ’A METRO GELECEK

Tezahüratlar ve alkışlarla eşliğinde kürsüye çıkan Özhaseki, projelerini anlatarak, Altındağlılara müjdeler verdi. Altındağ’ın Metroya ihtiyacı olduğunu ifade eden Özhaseki, “Burası Ankara’nın kalbi, ulaşımda sorunlar var. Altındağ Ankara’nın en önemli semti en büyük eksiğini de biliyoruz. İlk iş olarak Dışkapı’dan Siteler’e ulaşacak raylı sistem yapacağız.  Dışkapı’dan Karapürçek’e kadar gidecek olan sistemin maliyetini de çıkardık. Buna bizim gücümüz yeter” dedi. 13 milyon metrekarelik alan üzerinde yapılacak olan Millet Bahçeleri’nden 4 tanesinin Altındağ’da yapılacağını belirten Özhaseki, “Bunları tek tek yazdık. Kültür yolu projemiz var. Gazeteci arkadaşlarımızla sohbetimizde bize İstanbul’dan Ankara’ya gelmenin en güzel yanı geri dönüşü dediler. İşte biz hizmetlerimizle bu algıyı kıracağız.  Gelen Ankara’dan ayrılmak istemeyecek. Onları günlerce burada tutacak formüllerimiz belli” diye konuştu.

BELEDİYECİLİK GÖNÜL İŞİ

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Belediyecilik gönül işidir’ sözlerini hatırlatan Özhaseki, isteyerek ve içten gelerek yapılan işte paranın sorun olmayacağına değinerek şunları söyledi, “Yaptıklarımızla sizin verdiğiniz oylara layık olmak için çalışacağız. Bize düşen size hizmet etmek, hakkınızı helal ettirmek. Kültür Yolu projesi üzerinde 411 tane eser var. Gelen oralardan ayrılamayacak. Mahallemizde oyun evleri kreşler olduğu gibi Altındağımıza uyanık kütüphane de yapacağız. 19 Mayıs Stadyumu’nun yerine 55 bin kişilik Türkiye’de olan en güzel stadyum yapılacak.  Hatta Avrupa’nın en güzel stadyumu Ankara’ya yapılıyor ve Altındağ sınırları içerisinde. Avrupa’da çok gezdim bu tip yerleri o yüzden biliyoruz.  Tüm bunları söylerken, hepsini düşünerek, aylarca çalışarak, Sayın Cumhurbaşkanımıza sunarak, altına imza atarak anlatıyoruz. Bu işleri yapacak kapasitemiz, bilgi ve birikimimiz var. O kitabı yazmak da cesareti ister.”

RAKİBİM KARŞITLIK ÜZERİNDEN KAMPANYA GÖTÜRMÜŞ

Seçim çalışmalarına başladığından bu yana muhalefetin adayı Mansur Yavaş ile proje konuşamadıklarına dikkat çeken Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, “Ankara gibi bir Başkent’e başkanlık yarışındayız. Burası bizim gurur kentimiz. Türkiye’nin en önemli kenti. 81 vilayette yaşarlar insanlar, kendi şehirlerini elbette herkes sever ama bir göz ucuyla Ankara’yı takip ederler. Böyle bir kentte projeleri konuşamadığımız bir yarıştayız” ifadelerini kullandı. Gazetecilere rakibi Mansur Yavaş’a projelerinin neler olduğunu sormasını istediğini hatırlatan Özhaseki, “Televizyoncular sıkıştırdılar. Benim sözlerimi ilettiler. ‘Olmaz olur mu? Su parası’ dedi. Ekmek, su, otobüs paraları tarifedir. Belediye oturur maliyetleri çıkarır ve bunlardan para kazanmayacağım hatta zarar eder içeriden sübvanse etme kararı alır ama hala bunu anlatamadık kendisine bunlar proje değil.  Mustafa Tuna Başkanım burada. Geçenlerde Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile su faturalarında yüzde 30 indirim yaptı zaten.  Çünkü yakında Gerede suyu bağlanıyor. Tünelin ucu göründü. Tüm çeşmelerimizden Gerede’den gelen mis gibi memba suyu akacak. Belediye için güzel tarafı da Kızılırmak’tan elektrik masraflarından kurtuldu ve yüzde 30 indirim olarak yansımaları da başladı. Bundan sizler istifade edeceksiniz. Su fiyatları ucuzladığına göre rakibin tüm projeleri bitti mi? Bakanlık yaptım.  Çevre ve Şehircilikten sorumlu bakandım.  Ankara’yı nereye taşıyacağımızı, projelerimizi konuşuruz, tartışırız, vatandaş da izler, derki şu projeler güzel ve şu adam bu işi yapar” şeklinde konuştu. 21 yıllık Belediye Başkanlığı geçmişine atıfta bulunan Mehmet Özhaseki, iki yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığını, tüm bu tecrübelerinin yansıması ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olduğunu vurguladı.

ÖZHASEKİ’YE ALTINDAĞ’DAN SANDIKLARI PATLATMA SÖZÜ

Belediye Başkanlığı ve Bakanlığı döneminde edindiği tecrübelerini Ankara’nın kalkınması ve daha fazla değer kazanması için kullanacağını kaydeden Özhaseki, konuşmasına şöyle devam etti, “Herkes bir vicdan taşıyor, akıl sahibi ve mantığı var, gider sandıkta oyunu verir. Projelerimizle, hizmet etmek için karşınızdayız. Sizler de bize güvenirseniz, Ankara’nın genelinde de Cumhur İttifakına bağlı olan 25 kardeşimizle oylarınıza talibiz. Cumhurbaşkanımızın da Devlet Bahçeli Bey’in de ortak iradesi aynı şekilde gelişiyor. 31 Mart akşamına kadar vebal sizde, çalışmak biraz sizde, gayret etmek sizde, ondan sonra görevi omuzlarımıza koyarsanız, sabahlara kadar çalışmak bizden. Sizin hakkını helal ettirmek için sizlerin huzurunuza çıkmak için gece gündüz çalışmak da bizden inşallah.  31 Mart’a kadar hep birlikte büyük bir gayret içerisinde olacak mıyız, eşimize dostumuza derdimizi anlatacak mıyız, 31 Mart akşamı sandıkları patlatacak mıyız? Rabbim beni ve 25 arkadaşımı da sizlere layık etsin, sizlerden ayırmasın, mahcup etmesin” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.