Erdoğan Lefkoşa'dan seslendi: ''Kuzey Kıbrıs Türkiye için büyük bir değer''

Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla Lefkoşa'da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Lefkoşa'dan seslendi: ''Kuzey Kıbrıs Türkiye için büyük bir değer''
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Kıbrıs Türk halkının özgürlüğüne vurgu yaparak, “Buradan 85 milyonun selamını özellikle iletmek istiyorum. Bizleri bağrınıza bastığınız, muhabbetle kucakladığınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

''KIBRIS TÜRKÜ’NÜN VARLIĞI İÇİN SAVAŞAN GAZİLERİMİZİN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM''

Erdoğan, şehit ve gazilere olan minnettarlığını dile getirerek, “Yurdu yaşatmak için can veren kahraman şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Toprağa düşen yiğitlerin aziz ruhları şad olsun. Kıbrıs Türkü’nün varlığı için savaşan gazilerimizin ellerinden öpüyor, hayırlı ve bereketli ömürler diliyorum.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Barış Harekatı'nın mimarları olan dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş ve diğer devlet adamlarını rahmetle andığını belirtti.

''KUZEY KIBRIS TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK BİR DEĞER''

Erdoğan, Kıbrıs davasına olan bağlılıklarını vurgulayarak, “Tıpkı yarım asır önce olduğu gibi yine tek bileğiz, tek yüreğiz. İktidar, muhalefet ayrımı olmadan bugün burada bulunmamız Türkiye’nin Kıbrıs davasına verdiği önemin göstergesidir.” dedi. Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye için büyük bir değer taşıdığını belirten Erdoğan, bu emanete sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın niçin yapıldığını da hatırlatan Erdoğan, “Bugün burada sadece kahramanca bir mücadeleyi anmak için değil, aynı zamanda tarihi gerçekleri anmak için de bulunuyoruz.” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.