Eren Bülbül kimdir? Eren Bülbül nasıl şehit oldu? Eren Bülbül ne zaman şehit oldu?

11 Ağustos 2017 yılında terör örgütü PKK\'nın düzenlediği saldırı sonucu şehit düşen Eren Bülbül kimdir? Eren Bülbül nereli? Eren Bülbül kaç yaşında? Eren Bülbül nasıl şehit oldu?

Eren Bülbül kimdir? Eren Bülbül nasıl şehit oldu? Eren Bülbül ne zaman şehit oldu?
Yayınlanma:

Eren Bülbül, 1 Ocak 2002'de Ayşe ve Hasan Bülbül'ün çocuğu olarak dünyaya geldi. Maçka ilçesinin Köprüyanı Mahallesi'nde yer alan mütevazı bir evde büyüyen Eren, Köprüyanı İlkokulu ve Çatak İlköğretim Okulu'ndaki eğitiminin ardından Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne devam etti. 2016 yılında babasının vefatıyla derin bir acı yaşayan Eren, okul dışında ailesinin geçimine katkıda bulunmak amacıyla yevmiye usulüyle bahçe işlerinde çalıştı.

Eren, kısa hayatı boyunca annesi ve 12 kardeşiyle birlikte ekonomik zorluklarla mücadele etti, ancak çevresinde özellikle Trabzonspor’a olan büyük tutkusu ile tanınırdı. 11 Ağustos 2017 tarihinde, Maçka kırsalında evlerinin yakınında çıkan çatışmada, bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen sıcak temas sırasında ağır yaralandı ve kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

eren-bulbul-aa-1895415.jpg

Eren'in cenazesi, 12 Ağustos 2017 tarihinde Maçka Merkez Camisi'nde kılınan ikindi namazını takiben, babasının da mezarının bulunduğu Köprüyanı Mahallesi'ndeki aile kabristanında toprağa verildi. Çatışma sırasında Eren'i korumak için üzerine kapanarak siper olan 41 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik de aynı olayda şehit oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Gedik, doğum günü olan 12 Ağustos'ta memleketi Hatay İskenderun'da son yolculuğuna uğurlandı.

EREN BÜLBÜL'ÜN KATİLLERİ CEZASIZ KALMADI!

thumbs-b-c-c1c1fd203959b8bf3ca6925972509612.jpg

Eren Bülbül ve Astsubay Ferhat Gedik'in şehit edilmesinden sorumlu olan teröristlere yönelik, Giresun'un Güce ilçesi kırsalında 31 Mayıs 2018'de düzenlenen operasyonda, gri kategoride aranan "Soreş" kod adlı Barış Coşkun ve "Berhudan" kod adlı Bedrettin Çeliker etkisiz hale getirildi.

Bu hain saldırının baş sorumlusu olan "Zeynel" kod adlı terörist Mehmet Yakışır ise, güvenlik güçlerinin 15 Temmuz 2018 tarihinde Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonla ölü ele geçirildi. Yakışır, PKK'nın sözde Karadeniz bölge sorumlusu olarak biliniyordu ve İçişleri Bakanlığı'nın "Terörden Arananlar Listesi"nde kırmızı kategoride yer alıyordu.

Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada, "Eren Bülbül, şimdi ismini huzur içinde anabiliriz. O kalleşler cehennemde, sen ise cennettesin. Kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum." ifadelerine yer verdi.

HAYATI FİLM OLDU

resized-0141e-acc6e61aeren-001.jpg

Şehit Eren Bülbül unutulmadı. Bülbül'ün hayatı yapımcılığını TRT ve Dijital Sanatlar'ın üstlendiği Kesişme: İyi ki Varsın Eren filminde can buldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.