Erkek kuaförleri pazar tatilinden memnun

Ankara’nın Mamak ilçesindeki erkek kuaförleri, pazar günleri iş yerlerini kapatarak tatil yapma kararından memnun olduklarını dile getirdi.

Erkek kuaförleri pazar tatilinden memnun
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Kuför ve güzellik salonlarına yönelik zorunlu olan "pazar günü kapanma" kararında, gelen itirazlar üzerine bakanlık geri adım attı. Erkek kuaförleri pazar günü kapalı olmaya devam edecek ama kadın kuaförleri bunu isteğe göre yapacak.

www-anadolugazete-com-tr-20240829-233734-0000.jpg

Mamak'ta uzun yıllardır kuaförlük yapan Hasan Özsarı, bu uygulamanın, hem kendileri hem de aileleri için çok faydalı olduğunu belirtti.

"AİLELERİMİZE VAKİT AYIRABİLİYORUZ"

Yaklaşık 20 yıldır mahallede kuaförlük yapan Hasan Özsarı, pazar günleri tatil yapma kararının esnafın talebi doğrultusunda alındığını ifade etti. Özsarı, "Altı, yedi yıldır kendi dükkanımı işletiyorum. Çalışma saatlerimiz sabahın erken saatlerinden akşam geç saatlere kadar devam ediyor. Bu nedenle sosyal faaliyetlere katılmakta zorlanıyoruz," dedi. Özsarı, pazar günleri iş yerlerini kapatarak ailelerine vakit ayırma imkanı bulduklarını söyledi.

www-anadolugazete-com-tr-20240829-233949-0000.jpg

KARAR MESLEKTAŞLAR ARASINDA ALINDI

Mamak’taki erkek kuaförlerinin pazar günü tatil yapma kararı, bölgedeki kuaförler arasında yapılan görüşmeler sonucunda alındı. Özsarı, "Meslektaşlarımızla bir araya gelerek pazar günleri tatil yapma kararı aldık. Mahalle sorumlumuz Haydar Bey’in de desteğiyle bu kararımızı belediye başkanımıza ve dernek başkanımıza ilettik. Onların da onayı ile pazar günü iş yerlerimizi kapatmaya başladık," diye konuştu.

www-anadolugazete-com-tr-20240829-233654-0000.jpg

DİĞER BÖLGELER DE UYGULAMAYA GEÇTİ

Hasan Özsarı, bu uygulamanın Mamak’tan sonra diğer ilçelere de yayıldığını belirtti. Özsarı, "Mamak bölgesinde ilk biz başlattık. Daha sonra Yenimahalle ve Keçiören gibi ilçelerde de benzer uygulamalar hayata geçirildi. Pazar günleri iş yerlerini kapatan erkek kuaförleri, bu durumdan oldukça memnun," ifadelerini kullandı.

www-anadolugazete-com-tr-20240829-235325-0000.jpg

"HERKESİN BİR GÜNÜ OLMALI"

Özsarı, bu kararın herkes için faydalı olduğunu belirterek, "Herkesin haftada bir gün dinlenmeye ve ailesiyle vakit geçirmeye ihtiyacı var. Bu nedenle pazar günleri tatil yapma kararının doğru olduğunu düşünüyorum," dedi. Özsarı ayrıca kuaförler için bir de kapanma saatinin belirlenerek saat 21:30'da dükkanlarını kapatmak istediklerini ifade etti.

Mamak bölgesindeki erkek kuaförleri, pazar günleri iş yerlerini kapatarak aileleriyle vakit geçirme fırsatı buldukları için uygulamadan memnun olduklarını dile getirmeye devam ediyor. Kadın kuaförlerinde belirsizlik devam ediyor.

Devam edecek...

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.