Erzurum'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi alarmı

Erzurum'un Olur ilçesine bağlı Çataksu Mahallesi'nde yaşayan Bilgenur Yıldırım, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisiyle tedavi altına alındı.

Erzurum'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi alarmı
Yayınlanma:

51 yaşındaki Yıldırım, kene ısırması sonrası başlayan yüksek ateş şikayetiyle Olur Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada başlayan tedavisinin ardından Artvin Yusufeli Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Yıldırım, daha sonra Erzurum Şehir Hastanesi'ne nakledildi.

Erzurum Şehir Hastanesi'nin enfeksiyon hastalıkları bölümünde tedavi gören Yıldırım'ın acil kan ihtiyacı olduğu belirtildi. Hasta kadının eşi Gürsel Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvancılıkla uğraştıkları için zaman zaman kenelerle karşılaştıklarını ve Bilgenur Yıldırım'ın yaylaya çıktıktan sonra ateşlendiğini söyledi. İlk başta Olur Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüklerini ancak durumunun düzelmemesi üzerine diğer hastanelere sevk edildiklerini ifade etti.

Erzurum Valiliği ise sosyal medya hesapları üzerinden kadın için acil kan ihtiyacı olduğuna dair duyuru yaparak vatandaşları kan bağışına çağırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.