Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert eleştiri: "Sayın Erdoğan zirvede bırakmalı"

Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 12punto'da Özge Uzun ile Filtresiz programına katılan Külünk, Erdoğan’ın siyasi kariyerine ilişkin sert eleştirilerde bulundu ve "Sayın Erdoğan zirvede bırakmalı" dedi.

Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert eleştiri: "Sayın Erdoğan zirvede bırakmalı"
Yayınlanma:

Külünk, yerel seçim sonuçlarını hatırlatarak, "31 Mart'tan sonra Sayın Erdoğan'ın sosyolojisi eriyor. Sokak artık, 'Cumhurbaşkanımız çok iyi, etrafı çok kötü' cümlesini aştı. Üzülerek ifade ediyorum; 3-4 yıl evvelki Sayın Cumhurbaşkanımıza olan güven aşağı doğru iniyor" şeklinde konuştu. Erdoğan'ın emekçi, işçi, esnaf ve dar gelirli yanlısı olarak bilindiğini belirten Külünk, "Sayın Erdoğan emekçinin, işçinin, esnafın, dar gelirlinin, çiftçinin, köylünün her an yanında duran abisiydi, kardeşiydi. 'Bizim Erdoğan'dı, 'Bizim Tayyip'ti" dedi.

Ekonomik durum hakkında da konuşan Külünk, servet sahiplerinin AK Parti döneminde önemli ölçüde zenginleştiğini belirtti. "Servet sahipleri, AK Parti'nin istikrar döneminde servetlerini ciddi anlamda artırdı. AKP sayesinde zenginleşmiş çevrelerin, dar-elit çevrelerin, diğer AK Parti öncesi zenginlerden hiçbir farkı yok" dedi. Külünk, AKP döneminde servetine servet katanların şımarıklık ve küstahlık sergilediğini ifade ederek, "Bu modeller Hz. Ebubekir deyip milletin karşısında konuşanların Hz. Ebubekir'siz bir şımarıklığı sergilediğini" söyledi.

Külünk, Cumhurbaşkanlığı'nın Erdoğan tarafından uygun bir şekilde devredilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ülkeye kazandırdıkları, başarıları, bir başarı hikayesi var. Ancak başarıların yanında eksiklikler, hatalar, boşluklar var" dedi. Ayrıca, son zamanlardaki ekonomik iyileşmelerin emeklinin, çiftçinin ve dar gelirlinin sofrasına yansıması gerektiğini belirtti. Külünk, sermaye kesimine seslenerek, "Türkiye'yi İran ve Rusya karşısında batı adına savaşmaya itenlere, siz gidin İran ile Rusya ile savaşın. Hepiniz kaçacaksınız" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum