Ev sahibi ile tartıştı, doğalgazı açıp binayı havaya uçurdu

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, ev sahibi ve kiracı arasında çıkan kavga felakete dönüştü.

Ev sahibi ile tartıştı, doğalgazı açıp binayı havaya uçurdu
Yayınlanma:

Kiracı, ev sahibine olan öfkesini kontrol edemeyerek apartman dairesindeki doğalgaz vanasını açtı. Bu tehlikeli hareket, binada büyük bir patlamaya neden oldu. Olay sonucunda binada ağır hasar meydana gelirken, tüm dairelerin camları kırıldı. Kiracı ise patlamadan yaralı olarak kurtuldu.

Merkez Nilüfer ilçesi Kayapa Mahallesi'nde yaşanan olayda, 3 katlı bir binanın giriş katında oturan Atakan B. ile ev sahibi Hüseyin Ballı arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Atakan B., oturduğu evin doğalgaz vanalarını açtı. Bu hareket, evde doğalgazın sıkışmasına neden oldu ve büyük bir patlama yaşandı. Patlamanın şiddetiyle binada bulunan cam ve kapılar paramparça oldu, çevrede büyük bir panik yaşandı.

Olay yerine çok sayıda polis, sağlık, itfaiye, Bursagaz ve Afad ekibi sevk edildi. Mahalle sakinleri, patlamanın şiddetli sesiyle sokaklara döküldü ve yaşananları anlamaya çalıştı.

Kiracı Atakan B. ise patlamadan yanarak yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Atakan B., Bursa Şehir Hastanesi'nde bulunan Yanık Merkezi'ne sevk edildi.

Ev sahibi Hüseyin Ballı, yaşananları şu şekilde anlattı: "İçeriden doğalgazı açmış. Vanayı kapatmak istedim ama kolunu sökmüş. Dışarıya çıkar çıkmaz patlama sesi geldi ve patladı. Bilinçli yaptı. 'Güm' diye ses geldi. Her taraf dağıldı. Patlama sonrası kaçtı. En üst katta hamile bir kadın vardı. Neyse ki evde yok. Belki de bebeğini düşürebilirdi."

Bu acı olayın duyulmasıyla birlikte, ev sahipleri olay yerinde gözyaşlarına boğuldu. Ayrıca, Atakan B.'nin psikolojik sorunlarının olduğu iddia edildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.